Met onze manifestatiekracht kunnen we bergen verzetten. Maar echt! Alleen zijn de meesten van ons vergeten dat we überhaupt zelf kunnen manifesteren. We zijn ons er maar zeer beperkt bewust van wat onze gedachten doen. Zowel de positieve, als de negatieve kant op. Maar het is zoals Dr. Joe Dispenza al zei. Het is: ‘mind over matter’. Je bedenkt ‘t en het wordt de realiteit. Je mentale systeem is namelijk zelfs krachtiger dan je fysieke systeem.

Neus in de boter of toch iets anders?

Zijn er van die mensen in je omgeving waarbij het allemaal voor de wind lijkt te gaan. Gezond, leuk gezin, no stress, mooi huis, fijne carrière en dat allemaal met relatief weinig effort. Maar hoe komt dat? Is dat geluk? Of weten die mensen gewoon héél goed wat ze willen? Maken ze bewuste keuzes, gaan ze daarvoor en vertrouwen ze erop? Grote kans dat die mensen hun manifestatiekracht optimaal gebruiken. Manifesteren is eigenlijk niet lastig, iedereen kan het. Maar het is goed om te weten hoe je op de juiste manier manifesteert.

Manifestatie heeft regels

Regels, ja? Daar houden we eigenlijk niet van. Maar ja, ze zijn er toch wel. Het kan maar duidelijk zijn, hoe je kunt manifesteren. Want wie weet wat het je oplevert.

  • Manifesteren doe je in de tegenwoordige tijd.
  • Manifesteren doe je zonder ontkenningen.
  • Manifesteren doe je zonder negatieve woorden.

‘Today is a good day to manifest the shit out of some abundance.’

Zo manifesteer je:

‘Ik kies ervoor <invullen jouw manifestatie>, alhoewel ik niet weet hoe.’

Dat laatst stukje van de manifestatie is een belangrijke toevoeging. Je zegt daarmee tegen het Universum: ‘help mij, verras mij, make my day.’ Wat vertrouwen in de onzichtbare wereld is wel op zijn plek. Manifesteren doe je met je gevoel, alsof het al zo is. Natuurlijk met een gepaste vorm van dankbaarheid. Dus alvast ‘dankjewel’ zeggen, ook al is het nog niet zo, helpt. Fake it, till you make it.

Voorbeeld manifestaties:

Ik kies ervoor om te leven vanuit overvloed, alhoewel ik niet weet hoe.
Ik kies ervoor om gezond te zijn, alhoewel ik niet weet hoe.
Ik kies ervoor om te vertrouwen op mijn eigen kracht, alhoewel ik niet weet hoe.
Ik kies ervoor om dankbaar te zijn voor alles in mijn leven, alhoewel ik niet weet hoe.

Hoe vaak moet je manifesteren?

Er is geen exact aantal keer of een bepaalde tijd nodig om te manifesteren, voordat jouw realiteit echt zo is. Dat is namelijk voor iedereen verschillend. Soms word je verrast door de snelheid van manifestatie. Maar het kan ook zijn dat je geduld getest wordt. Natuurlijk is het niet alleen maar manifesteren en dan passief achterover leunen, totdat je felbegeerde miljoen op je bankrekening gestort wordt. Je mag er zelf ook nog wel wat keuzes voor maken en ervoor voor werken. 

Het is goed om er met een open mind in te stappen en niet met een gevoel alsof het Universum jou ook maar iets verschuldigd is. Pushen werkt niet. Dat is iets uit de oude tijd. Dus je kunt met je handen wanhopig omhoog gaan staan en dramatisch roepen: ‘Universuuuuum, ik heb mijn werk gedaan en volop gemanifesteerd. Geef mijn cadeautjes maar. Kom maar door met die beloning!’ Dat, lief mens, is een mentaliteit die je niet gaat dienen. Dat is afdwingen.

Om de nieuwe tijd te begrijpen en te voelen, is het fijn als je de spelregels van de Nieuwe Balans Energie kent. Afdwingen is iets anders dan erop vertrouwen en je overgeven. Je kunt niet een potje gaan bridgen met de spelregels van ganzenbord. We zijn het alleen wel gewend: ik gooi hier een kwartje in en dan rolt er een bepaald resultaat uit, want dat heeft altijd zo gewerkt. Maar forceren gaat ‘m niet worden. Zeker niet met manifesteren. Voor alles is namelijk een perfecte plaats en een tijd… divine timing.

Mind over Matter: the ways to turn your thoughts into reality