‘Jaaaa, wij zijn echte soulmates!’ Ken je dat? Van die bff’s die elkaar helemaal gevonden hebben? Dat is een mooi plaatje van een soulmate. Maar ook mensen die je in het dagelijks leven niet uit kunt staan, zijn zeer waarschijnlijk jouw soulmate. Waarom? Omdat ze jou véél meer leren dan iemand die het altijd met je eens is.

Wat zijn zielenfamilies?

Hoe zit dat met soulmates? Laten we voorop stellen dat we oorspronkelijk allemaal uit dezelfde Universele soep komen. Want waar anders uit? Maar er is wel een soort onderverdeling. Er zijn in feite maar twee grote zielenfamilies. Zo’n zielenfamilie is overigens oneindig groot. Toch hoeft het niet eens zo te zijn dat je partner in jouw zielenfamilie zit. Dit is met name zo geclassificeerd als een soort natuurlijke verdeling. Zo is het makkelijker om mee te spelen. Het is vooral het menselijk ego die lekker gaat op dat ‘wij hebben samen een diepere verbinding’ betekenis van een soulmate.

Dankjewel voor mijn gebroken hart

Soulmates komen er in alle vormen en maten. Niet alleen je beste vrienden dus. Word je op nare dag bedonderd door jouw liefde? Dan breekt je hart in 1000 stukjes. Dat is pijnlijk. Maar uiteindelijk heelt tijd alle wonden. Nou ja, niet alleen tijd. Ook mentale, emotionele en spirituele groei. Als het jou uiteindelijk lukt om iemand weer 100% te vertrouwen, dan heb jij als mens én ziel een enorm mooie les geleerd. Dus eigenlijk kan je die eikel of troela alleen maar bedanken voor wat hij of zij deed. Precies zoals in je zielsplan stond. Dit kost vaak wel tijd. Maar op zielsniveau heb je deze afspraak absoluut met elkaar gemaakt: Ik ga jou besodemieteren om jou dit te leren. En dat maakt deze vreemdganger alsnog een soulmate. In Heaven’s Bar kun je er samen nog op proosten.

Irritante collega is ook een soulmate

 Ook een collega kan heel goed jouw soulmate zijn. En dan niet per se degene met wie het zo goed klikt, maar degene die jou mateloos irriteert. Iemand die jou kleineert. Of die er met jouw briljante ideeën vandoor gaat. Of iemand die de kantjes ervan afloopt. Of die persoon die jou onder druk zet. Irritante collega’s komen in alle soorten en maten. Toch heb je van deze soulmates veel te leren. Want, hoe ga jij er mee om? Hoe blijf jij bij jezelf? Wat spiegelt deze persoon jou? Dit soort situaties zorgen voor persoonlijke groei.

Tweelingzielen

Er zijn mensen die erg ‘aan’ gaan van het concept tweelingzielen. Een tweelingziel is een ziel die met jou gecreëerd is. Je kunt er zelfs meerderen hebben. Sommige mensen willen heel graag hun tweelingziel vinden. Het verlangen van de mens is vaak om één te worden. Yin en yang. We gaan dan op zoek naar dan de ander die jou moet aanvullen. En daar wringt het. Je gaat er dan namelijk vanuit dat je zelf niet compleet bent. Maar dat ben je dus wel. Dus voordat je als een dolle op zoek gaat naar die tweelingziel, is het goed om dit te weten:

  • Het hoeft niet zo te zijn dat je tweelingziel geïncarneerd is op dezelfde planeet. Dus dat wordt al een uitdaging extra. Google kan je hier niet mee helpen. Misschien is jouw tweelingziel helemaal niet geïncarneerd. Weet dat 2/3e van de zielen er niet voor kiezen om te incarneren.
  • Een tweelingziel kan ook je moeder zijn of kind. Hou je er dan nu meer van? Nee, toch?
  • Het kan zijn dat die tweelingziel persoon in een bergdorpje in China woont. En als jij die persoon dan al vindt en daar dan bezweet aankomt, dan kan het zo zijn dat het alsnog geen dikke mik is. 
  • Jij bent ook all-een compleet.

Diepe herkenning van soulmate

Er zijn mensen om je heen die je voor de allereerste keer ziet en die je direct herkent. Dat hoeft niet altijd positief te zijn. Maar laten we er in dit verhaal maar wel vanuit gaan dat het een positieve herkenning is. Stel je ziet iemand en je wordt naar die persoon toegetrokken. Een hele mooie aantrekking. Je hebt écht een diepe herkenning in je hart. Dan zijn dat veelal soulmates uit je zielenfamilie. Daar heb je al oneindig veel leuke dingen mee meegemaakt. En nu ben je hier weer samen op planeet Aarde. Tijdens de grootste evolutionaire sprong ooit.