Vraag je je wel eens af waarom de ene persoon lichter aanvoelt dan de ander? Waarom het goed voelt om bij de ene persoon te zijn, maar dat iemand anders als een diep, zwart gat aanvoelt (beetje overdrijven kan geen kwaad)? Dat heeft veelal te maken met hun bewustzijn en daarmee frequentie. Want ja, jij hebt zelf ook een frequentie. We leggen je uit hoe het werkt en wat jij kunt doen om je eigen frequentie te verhogen. Of te verlagen natuurlijk. Zo kan je werken aan je eigen frequentie. Maar het allerbelangrijkste: dit is geen trucje en je hoeft al helemaal niet te doen alsof. Daar trapt energie niet in.

Wat is de frequentie van de mens?

De frequentie van een mens is een optelsom van gedachten, gevoelens, lichaam, ziel, wat hij heeft ‘opgeruimd’ en nog veel meer aspecten. Maar het mooie aan dit alles is: jij hebt er zelf invloed op. Want jij bepaalt wat je denkt en welke uitdagingen je in je leven aanpakt. Goed nieuws voor de rationelen onder ons. De frequentie is zelfs meetbaar. En ook onze Einstein en Nicolas Tesla hebben dit vanuit wetenschappelijk onderzoek bevestigd. Kwantumfysica bewijst dat we niet alleen een lichaam zijn met een mind, maar dat we volledig zijn opgebouwd uit energie.

Trillingen, vibratie, frequentie

De termen frequentie, vibratie en trillingen worden soms door elkaar gebruikt. Maar in feite komt het op hetzelfde neer. Als je je er al bewust van wordt of bent dat het zo werkt, is al een hele mooie stap. Wij gebruiken bij Right Here de term: frequentie.

Magneet

Zoals je misschien weet, zijn wij mensen een soort magneet. Je trekt de frequentie aan van hetgeen je uitzendt. Je kent het misschien wel. Een klassieke rotdag: je wordt niet fijn wakker, je eerste gedachten zijn negatief, je stoot daarna je hoofd tegen een kast, je knoeit hete koffie over je witte shirt… de hele dag lijkt een zeer hoog ‘fuck my life’-gehalte te hebben. En het kan zo de hele dag doorgaan. Je had dit ergens kunnen stoppen, als je jezelf even aandacht had gegeven. Maar goed nieuws: dat kun je alsnog op ieder moment doen. Een rotmoment is nog geen rotdag. En een rotdag is nog geen rotleven.

Werken aan je eigen frequentie?

Nu je weet dat je als mens een frequentie hebt en dat je die ook kunt beïnvloeden, zet jij hem natuurlijk, net zoals bij een radio, bij voorkeur op het juiste kanaal. Maar hoe verhoog je nou die frequentie?

 • Echt zijn en je geen zorgen maken over je eigen frequentie. 🙂 Met stip op 1. Kunstmatig hooghouden slaat nergens op. Wees gewoon echt en kwetsbaar. Je hoeft niet alleen maar positief te denken. Doorvoel je emoties.
 • Werken aan jezelf en ken jezelf: topprioriteit
 • Dankbaar zijn
 • Luister naar muziek die jij leuk vindt. Je favoriete muziek kan je blij maken. Jij bent uniek en je muzieksmaak dus ook. Het is een aanrader om een eigen lijstje te maken op Spotify of YouTube met al jouw favorite songs. Die je gewoon mee mag zingen. Vals. Of met eigen interpretaties van de originele tekst.k
 • Gezond eten
 • Bewegen: wat vind je leuk? Fietsen, lopen, skaten, snelwandelen, voetballen? Alles is goed.
 • Ruimte nemen voor je emoties
 • Je eigen gedachten observeren
 • In de natuur zijn
 • Doen wat je leuk vindt
 • Niet te snel relativeren
 • Trauma’s opruimen uit het verleden
 • Nieuwe dingen ervaren
 • Met vrienden of familie ontspannen
 • Mediteren
 • Dansen
 • Knuffelen
 • Vergeven
 • Bewust zijn van je energiemanagement
 • Lachen
 • Genieten van het leven
 • Gewoon mens zijn. Wees niet te spiritueel. Omarm je mens-zijn en je aardt vanzelf.
 • You name it… er is zoveel dat je kunt doen. Jij weet als geen ander waar jouw frequentie van stijgt.
 • Oh, en als laatste: accepteren dat er geen shortcut is naar ultieme verlichting. Het gaat stapje voor stapje. Soms een stapje terug en dan weer vooruit. Weet dat het om de hele reis gaat en niet om het behalen van de finish. Want die is er niet. Ook is ieders pad uniek. Je kunt dit alleen maar door naar je gevoel te gaan. Dat is waar de Nieuwe Balans Energie naar toe gaat.

Frequentie van Dr. David R. Hawkins

Aangezien ik het plaatje niet mag gebruiken, google maar eens naar bewustzijnsschaal van Dr. Hawkins. Een zeer verhelderend model om regelmatig bij stil te staan, zonder dat het een obsessie hoeft te worden Je ziet dat iedere emotie of staat van zijn een bepaalde frequentie heeft. Daar waar schuld en schaamte zeer laag zijn, zijn liefde, vreugde en vrede zeer hoog. Een groot deel van de kinderen die geboren worden nu, hebben van nature al een hoger bewustzijn en een hogere frequentie. Dat is één van de redenen dat veel nieuwetijdskinderen de term ‘hooggevoelig’ krijgen. Hooggevoelig zijn we in essentie eigenlijk allemaal. Maar het is ons afgeleerd.

Power vs. Force

Dr. Hawkins heeft het boek Power vs. Force geschreven. Wat je kunt lezen, als je daar zin in hebt. Maar de bewustzijnsschaal van Hawkins en het principe van Power vs. Force zijn de belangrijkste onderdelen die je mag onthouden.

Hoe word ik verlicht?

Als je dit zo ziet en weet dat je ziel op Aarde is om te transformeren, dan kunnen we ons voorstellen dat je denkt: ‘Verlichting, here I come!’ En dat kan. Een verlichte staat van zijn, is niet alleen maar haalbaar als je leeft zoals Buddha. Als je maar bereid bent het werk ervoor te doen als mens. 100% Verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in je leven gebeurt. Je kijk op dingen verbreden. Van mening durven te veranderen. En zo iedere les die jij voor jezelf bedacht hebt, aan te pakken. Zijn er al verlichte mensen nu? Ja, al zijn het er nog maar best weinig. Het is niet per definitie dat verlichte mensen nooit meer de wc hoeven te poetsen of belasting hoeven te betalen. Bovenal is het een zalig bestaan en ben je meer één met het leven. Dat was je altijd al. Maar nu werk je jezelf niet meer tegen. Wat overigens niet betekent dat je geen uitdagingen meer hebt of niet vloekt als je je teen stoot.

Jouw frequentie beïnvloedt alles

Afgezien dat het voor jou en je omgeving fijn is om in een hogere staat van zijn te leven, doe je dit niet alleen daarvoor. Volgens Hawkins kan één mens die leeft vanuit liefde uiteindelijk 750.000 andere mensen boven het niveau van 200 tillen. Zo shiften we de hele mensheid naar een iets gezelligere plek. Dus: frequency up! Het proces van werken aan je eigen frequentie, duurt de hele dag. Je plant dit niet tussen 19.00 en 20.00 uur. Dit is een ongoing proces. Het belangrijkste is dat je werkt aan jezelf en gewoon jezelf bent. Verander eens van mening of perspectief. Op die manier verander je jezelf en daarmee ook je frequentie.

Ben je ooit klaar met aan jezelf werken?

Nee. Sorry. Daarom haast je vooral niet en geniet ook van het mens zijn.