Met een klein vleugje gêne, vertel ik dat ik aan het leren ben om te pendelen. Ik heb een hele batterij aan vooroordelen over die pendel gehad, vandaar het restje gêne. Ik vond het wat schimmig en vroeger zelfs een beetje eng. Dat komt misschien omdat ik nooit begreep wat het was en als kind was ik bang voor geesten. Inmiddels is mijn kijk daarop veranderd. Ik was eigenlijk onnodig bang voor iets wat ik niet begreep. Dat is nu totaal anders

Wijsheid in je lijf

Allereerst is het goed om te weten dat er veel meer wijsheid in je lijf zit, dan in ons verstand. Jouw hele lichaam is bezield tot in de kleinste cel. Maar wat is nou die ziel? Je ziel is pure levensenergie. En een ziel kan niet vernietigd worden omdat het een deel is van dat ene grote energieveld, die grote Universele soep. Kun je er een voorstelling van maken hoe groot dat potentieel is? Jouw ziel bevat dus oneindig veel kennis. Van al jouw levens en van anderen. Maar ja, hoe kom je bij die innerlijke wijsheid van dat mega veld aan informatie? Een manier is in ieder geval je intuïtie. Een andere manier is dus via pendelen.

Hoe werkt het pendelen?

Pendelen werkt op basis van kinesiologie. Oftewel: spiertestjes, met een mooi woord is dat ideomotorische respons. Andere vormen van kinesiologie zijn een biotensor gebruiken of een bezoekje brengen aan een kinesioloog die op basis van bepaalde armbewegingen tests doe. Het voordeel van pendelen is dat het verder gaat dan antwoorden zoals: ‘ja’ en ‘nee’. Je kunt er in combinatie met pendelkaarten oneindig veel uithalen. Je kunt zelfs je eigen pendelkaart maken en zo checken welke vitamines je nodig hebt. Of welke voedingsstoffen goed voor je zijn op dat moment. Eigenlijk heb je een carte blanche situatie qua vragen stellen.

Kleine uitdaging

Er is een kleine uitdaging. Je hoofd is er een superster in om zich overal mee te bemoeien, zoals je misschien wel weet. Zo is dat ook met pendelen. Je kunt met je gedachten dat ding aansturen richting de antwoorden die jij graag wenst of die je verwacht. En daar zit meteen de allergrootste uitdaging van het pendelen en überhaupt wat er als mens te leren is. Eigenlijk mag je je ego en verstand leren bypassen. Het moet jou niet uitmaken wat de uitkomst is. Je bent gewoon een neutraal kanaal waar antwoorden gemakkelijk uitrollen, zonder oordeel. Klinkt makkelijk. Ik ben het nog aan het leren.

Leeftijd Janet Jackson

Aangezien ik zelf een abonnementje geboekt heb op prestatiedrang, ben ik steeds meer in gaan zien dat ik het spelenderwijs kan leren. Gewoon onschuldige vragen stellen, zoals de leeftijd van Janet Jackson. Totaal niet relevant, maar wel leuk als je die met je pendel en pendelkaarten kunt achterhalen. En ik was blij dat het me lukte en dat het klopte. Ik ben me er van bewust dat je dit ook op Google kunt vinden. Maar niet alles wat op internet staat, is waar. Een pendel is dan ook de perfecte manier om de accuraatheid van een artikel, nieuwsbericht of filmpje te checken. Of van een boek bijvoorbeeld, of een persoon of zelfs een cursus of event. Per saldo kan je dat veel geld schelen om te weten: hoeveel baat heb ik hierbij? De pendel geeft ook antwoorden waar je niet om vroeg. Want als het ‘niet lukt’, kom je iedere keer stukjes tegen van jezelf die jou weghouden van je intuïtie. Zoals mijn prestatiedrang of dan toch weer de totaal niet belangrijke mening van anderen.

Het gaat verder dan dat…

Op dit moment zit ik nog in de speelfase. Zo check ik bijvoorbeeld wat voor soort smaakjes mijn dromen zijn. Want het is niet altijd een symbolische droom; er zijn nog veel meer soorten dromen. Dat helpt me weer met inzichten in mezelf. Maar je kunt meer doen dan vragen stellen. Dankzij Wiljo Dirkx’ pendelkwaliteiten is mijn leven al veel lichter geworden. Want weet je wat heel grappig is? Je kunt namelijk ook blokkades en verstoringen opruimen in je onderbewustzijn door gebruik te maken van je pendel en je kaarten. Je transformeert dan vanuit de diepste laag van je zijn. Zo kun je ontdekken wat voor zielenprogramma’s of blokkades je hebt lopen. En als je dat spelletje nu wel uitgespeeld hebt, kun je het eindelijk écht achter je laten. Zo ontstaat er weer ruimte voor nieuwe dingen.

Samenwerken met je Hogere Zelf

Pendelen is een manier om met je cosmic team te leren werken. Zij zijn jouw single point of contact. Ze zijn niet voor niets aan jou verbonden en je mag erop vertrouwen dat jullie het samen redden. Het leert je om op jezelf te vertrouwen. Wat een ander ook zegt. Dat geldt net zo goed als dit artikel… nooit klakkeloos aannemen, atijd zelf aanvoelen hoe dit voor jou is. Wat ik zelf zo prachtig vind, is dat we als mens dus letterlijk en figuurlijk alle wijsheid en antwoorden in ons bijdragen. Tot in je kleine teen. En dat we er een gewoonte van hebben gemaakt de antwoorden toch buiten onszelf zoeken. Terwijl je de hele dag bovenop je eigen schat zit. Met als grote slot dat eigenwijze, complexe ego en verstand van ons. Die zogenaamde grote glazen bol waar je alles aan kunt vragen, dat zijn we zelf. En je intuïtie is de sleutel.

Binnenpretje

Als je weet hoe groot dat het innerlijk weten is, dan heb je wel eens binnenpretjes. Als iemand zich druk maakt om zogenaamde privacy online, dan vraag ik me altijd af: tja, wat dacht je van de Akasha kronieken? In je zielenarchief is letterlijk alles wat je ooit gezegd, gedaan, geschreven of gedacht hebt, opgeslagen. Of het nou 1, 10 of 100 levens geleden is. Dus privacy? Uhm, vergeet het maar. Hoe meer mensen kennis gaan maken met hun intuïtie, hoe minder er te verbergen valt. Daarbij gaat het er natuurlijk niet alleen om wat je weet, maar vooral hoe je bent en wat je uitstraalt.

Wil jij dit ook leren? Pendera Foundation Class

Er zijn Pendera Classes waarin je aan de hand meegenomen wordt om te leren pendelen en nog veel meer dan dan dat. In 2 dagen tijd maak je een deep-dive. Daarna heb je nog een aantal sessies online. Deze classes zijn te reserveren via de site van Wiljo Dirkx. En binnenkort via de nieuwe website van de Nieuwe Balans Energie. Meer over de Pendera Foundation Class