Ieder mens op Aarde heeft een uniek zielsplan. Ook al zijn we ons daar lang niet allemaal bewust van. Misschien heb je er zelfs nog nooit van gehoord. Het ironische is bovenal dat we ons niet meer herinneren dat we dit plan gemaakt hebben. Laat staan wat de inhoud is. Terwijl het stiekem belangrijker is dan de planning op je werk of wat dan ook. Maar goed nieuws: je wordt geholpen om je zielsplan te vervullen. Hoe? Dat leggen we je graag uit.

Wat is een zielsplan?

Laaaaang geleden, toen je nog niet eens verwekt was als mens, was je al een ziel. Je bent niet zozeer een mens met een ziel, maar eerder een ziel met een menselijke ervaring. Een ziel start echter nooit met zijn eerste incarnatie als mens op Aarde (daarvoor moet je sowieso een beetje gek zijn). Dus je neemt altijd al een schat aan wijsheid en ervaring met je mee. Die kun je alvast in je zak steken. Je hebt er meer vlieguren opzitten dan jij bewust weet.

Jij hebt zelf een zielsplan gemaakt waarin staat wat je wilt leren, ervaren en ontdekken hier op Aarde. Zie het als een uitgebreid handgeschreven plan. Dit plan is zelfs getoetst bij andere zielen die een check doen op de inhoud: ‘Goh, is dit niet wat te ambitieus?’ Hoe dan ook, is het een plan waar jouw ziel 100% achterstaat. Jouw menselijke ego daarentegen kan soms denken: ‘Screw you. Hier heb ik toch zeker niet voor getekend.’ Wel dus.

Zielsplan, check! En dan?

Als je zielsplan gereed is, kun je in een soort auditorium opties zien waar jij kunt incarneren. Welke situatie matcht met wat jij wil leren? Op welke planeet in dat oneindig grote Universum kun je die betreffende lessen leren? Bij welk gezin? Waar komt die wieg te staan? Jij kiest dus zelf je ouders uit. Als je jouw keuze gemaakt hebt, dan is dat de ervaring die je aangaat. Natuurlijk word je niet zomaar naar Aarde gestuurd. Stel je voor! Je mag dus ook een berg talenten in jouw ‘mandje’ gooien. Welke gereedschappen heb jij nodig om dat zielsplan te bereiken? Ook voor dit specifieke moment geldt: eeuwig zonde dat je je dit niet meer kunt herinneren. Die talenten mag je zelf gaan ontplooien en ontdekken. Wat ongetwijfeld ook in je zielsplan staat. Bepakt en bezakt ben jij klaar voor de grote sprong.

Hierrrrr met dat zielsplan

Nog voordat je incarneert, geef jij je zielsplan aan jouw gidsen. Jouw Cosmic Team. Zij begeleiden jou, ook al staan ze niet ‘s ochtends naast je bed om je aan je hand mee te nemen. Want nu klinkt het alsof je achterover mag leunen en dat alles voor je geregeld wordt. Maar je hebt vast wel gemerkt dat het zo niet werkt. Ga je ding maar doen. Ga maar vallen, opstaan, leren en ontdekken. Heel veel staat vast in dat zielsplan, maar lang niet alles. Je mag er zelf natuurlijk nog kleur en invulling aan geven. En alles wijkt voor vrije wil. Juist van de meest zure en pijnlijke situaties valt het meest te leren. Denk aan een burn-out, depressie, relatiebreuk, verlies van een dierbare of gewoon compleet de weg kwijt zijn hier op Aarde… wat echt niet gek is. Toch is het goed dat je dit vergeten bent.

Doorbreek je een bepaald patroon in je gedrag of leer jij hoe jij jezelf 100% accepteert? 10 punten! Dan heb je hoogstwaarschijnlijk iets van je zielsplan bereikt. Op naar de volgende ronde. Vaak word je nog een paar keer getest (door jezelf) om te zien of jij je doel echt bereikt hebt of dat je de kantjes er vanaf loopt. Dan moet je weer terug naar start. Dat laatste is een grapje. Je krijgt altijd weer nieuwe kansen. Niemand is zo geduldig als jouw Cosmic Team.

Wil jij je zielsplan weten?

Misschien gaat je ego wel enorm aan van deze informatie en denk je: ‘Ik MOET dat plan van mij hebben! Dan ga ik lekker afvinken. Met 1.295 km per uur naar mijn einddoel.’ Maar dat zie je verkeerd. Het gaat namelijk niet zozeer om het plan of überhaupt een einddoel… het gaat om de reis op zich. De ervaring telt. Echt. Geniet gewoon van alles wat je leert. Wat denk jij dat de grote lessen tot nu toe waren in jouw leven?

‘It’s not about the destination, it’s about the journey’

Mission accomplished

Aan het eind van deze rit (of misschien wel eerder) heb jij je zielsplan vervuld. Suuuuper. En nu? Krijg je dan een sticker? Als je dat écht wil, kan dat vast geregeld worden. Maar bovenal is jouw ziel jou enorm dankbaar dat je in dit leven weer zoveel geleerd en getransformeerd hebt. Die hele bak aan ervaring komt weer in het geheel. En wie weet wat die prachtige ziel van jou hierna gaat doen in het Universum. Want hey, you did it: the human experience on Earth. Right here.