In deze buitengewoon uitdagende tijd is het fijn als je mensen hebt, die wat licht schijnen op de vrij donkere situatie om ons heen. Want ja, we zitten in een wereldwijde evolutie, een immense bewustzijnsverandering. De overgang van een cyclus van 13.000 jaar, naar de Nieuwe Balans Energie. Van het denken naar het voelen. Van het forceren naar floreren. Van controle naar overgave. Maar had jij gedacht dat dit er in de buitenwereld zo lelijk uit zou zien? En dat het zo’n uitdaging zou zijn? Ik krab mezelf regelmatig achter de oren en vraag me af: ‘Heb ik hier nou echt voor getekend?’ Ja dus.

Vingers in je oren, handen voor je ogen

Er zijn op dit moment veel donkere zaken die aan het licht komen. Manipulatie, mind control, misleiding, dwang, machtsmisbruik, corruptie en meer van dat soort zaken komen uitvergroot naar boven. Het is de oude wereld die erg hard schreeuwt om controle te blijven houden. Dingen die zo donker zijn dat het pijn aan je ogen doet. Wegkijken voelt veel comfortabeler. Maar als je niet kijkt, is het dan weg? Of kleiner gemaakt: stel dat jij zelf een persoonlijk issue hebt, opgekropte emoties, iets wat je moet verwerken, onverwerkt trauma of wat dan ook. Als je niet kijkt, is het er dan niet? Handen op je ogen. Vingers in je oren. Zingen maar. ‘Lalalalalalaaa. Er is niks aan de hand.’ Lieve mensen, er is wél wat aan de hand. Maar er is niks mis met je. Of zoals Lorie Ladd altijd zo mooi zegt: ‘There is nothing wrong with you.’ En dat is echt heel fijn om te horen op zijn tijd. Dus voor jou, wat je ook aan het doen bent. Al doe je wel de wegkijk, zit je momenteel in een diepe put, ben je intens gelukkig of weet je ’t gewoon niet meer: ‘There is nothing wrong with you.’ Je bent precies waar je moet zijn.

‘There is nothing wrong with you. I love you.’ – Lorie Ladd

Erdoorheen gaan

In het proces van het schrijven van het boek worden de hoofdstukken één voor één aangedragen. Een prachtig proces is het. Vorige week kregen we er weer eentje duidelijk door. Een pijnlijke boodschap voor ons mensen. Er zit niks anders op dan door bepaalde situaties heen te gaan. Je kunt lezen over bewustzijnsverandering. Of de hele dag mediteren. Je kunt gaan wonen in een rozenkwarts iglo met een bed van salie. Maar we moeten door sommige pijnlijke situaties heen gaan. Er is geen shortcut en geen quick fix. En dat is écht niet tof. Maar wat wij daarvan vinden, onze mening, interesseert het hele Universum geen ene reet. Dat is niet zo leuk om te horen. Maar weet dat je niet alleen bent. Er zijn ontzettend veel mensen die door dezelfde shit en shifts baggeren. Door de chaos heen en toch bij jezelf blijven. Lorie Ladd is iemand die regelmatig filmpjes post op Instagram waar ik zelf steun aan heb.

Lichtwerker

Een jaar geleden ging ik zelf enorm aan van de term ‘lichtwerker’. Als ik toen had geweten door hoeveel donkere stukken je gaat, dan had ik liever een ander bijbaantje gezocht. De term lichtwerker geeft een compleet verkeerd beeld. Je zou het ook ‘gitzwartwerker’ kunnen noemen. Daarbij is iedereen in meer of mindere mate een lichtwerker. Dus eigenlijk is deze term sowieso een beetje gek. Niemand is verheven boven de ander. Iedereen is hier op Aarde vooral om zelf te ontdekken, ervaren, groeien, helen en transformeren. En het is prachtig als je daar andere mensen in meeneemt of kunt inspireren. Maar je doet dit hele mens-zijn-feestje op de allereerste plaats voor je eigen ontwikkeling. Dat maakt je al een superheld. Want: If you can make it here, you can make it anywhere (in the Universe).

There is nothing wrong with you

Dus nogmaals: there is nothing wrong with you. Dit zinnetje kan je uit een bepaald denkpatroon halen en je geruststellen. Als je vastzit in zorgen maken, als je akelig kritisch bent over jezelf of complexe gedachten hebt, probeer dan de tijd stil te zetten. Kijk even wat je aan het doen bent. Ben jij die gedachte? Nee. Heeft dat zorgen maken zin? Nee. Is er iets mis met je? Nee. There is nothing wrong with you. I love you. Wherever you are on the earth plane right now.

Deze quote van Lorie Ladd is nu ook te downloaden.