De quote ‘the future is female’ zien we wel eens voorbij komen. En ja, het zal je niet verbazen dat vooral veel vrouwen dit zéér goed nieuws vinden. Maar klopt dit wel? Gaan we van een mannenwereld naar een vrouwenwereld? Nee joh, natuurlijk niet. We gaan juist naar een wereld in balans. Naar mannen én vrouwen in balans. Want alle mensen worden uitgedaagd om hun eigen bagage aan te kijken en hun perspectief te verbreden.

The future is female

Dat deze uitspraak circuleert, is niet zo vreemd. Want laten we wel zijn: vrouwen zijn eeuwenlang veelal ondergesneeuwd door mannen. De kracht van vrouwen kwam nou niet echt lekker tot zijn recht. Denk aan de tijd van de heksen. Een heks was gewoon een intuïtief ontwikkelde vrouw. Als een soort ‘rechtzetten’, zou je kunnen denken dat we naar een vrouwelijke toekomst bewegen. Daarbij zijn vrouwen zijn vaak, niet altijd, van nature intuïtiever dan mannen. Maar ieder mens heeft intuïtie. Het lijkt er inderdaad op dat vooral veel vrouwen nu meer openstaan voor een bredere kijk op zaken. Echter wil dat niet zeggen dat de toekomst voor ‘de vrouwen’ is. Het is niet zo dat vrouwen straks de mannen gaan overrulen. Dat is niet het tijdvak waar we heen bewegen.

The future is balance

De toekomst is de Nieuwe Balans Energie, of noem het de 5e dimensie. Dat betekent dat we bewegen naar een wereld die volledig is ingericht op ratio (je hoofd) bewegen naar een wereld waarbij je leeft vanuit je intuïtie (je hart). Je ratio speelt dan een andere rol. Dat is slechts één van de kenmerken. De naam ‘Nieuwe Balans Energie’ is een ode dat de mannelijke en vrouwelijke energie in balans gaat zijn. Zowel mannen, als vrouwen, als iedereen heeft mannelijke en vrouwelijk energie in zich. Nu is het tijd om je eigen sweetspot te ontdekken. Want we zijn behoorlijk uit balans geraakt en zijn ver verwijderd van de natuurlijke flow van het leven. Dat was ook de bedoeling. Er zijn hier nu veel zielen om de boel in balans te brengen. Ze beginnen idealiter met zichzelf. En er zijn veel zielen om zelf grote opruiming te maken in hun onderbewustzijn. Maar nóg meer zielen zijn hier nu om ‘gewoon’ hun Aardse leven te leiden en gaan he-le-maal niks doen met bewustzijnsverandering.

De naam ‘Nieuwe Balans Energie’ is een ode dat de mannelijke en vrouwelijke energie in balans gaat zijn.

Van pleasen naar overgave

De vrouwelijke energie (die ieder mens heeft) was in het oude tijdvak: pleasen. En veel mensen herkennen dat vast. Jezelf kleiner maken, geen nee kunnen zeggen, sociaal wenselijk gedrag vertonen en jezelf helemaal wegcijferen om de goede vrede te bewaren. Dat pleasen verandert in overgave. En overgave betekent niet dat je met je laat sollen. Maar dat je meebeweegt en in volledig vertrouwen bent. Je geeft je over aan processen. Je geeft je over aan wat er gebeurt. En zo makkelijk als het geschreven is, zo uitdagend kan dat in de praktijk zijn. Maar overgave is de vrouwelijke energie in de Nieuwe Balans Energie.

Van pushen naar duidelijk zijn

De mannelijke energie (die ook ieder mens heeft) was in het oude tijdvak: pushen. Iets af willen dwingen, je zin doordrijven en pushen maar. Jezelf pushen en anderen onder druk zetten. Dat pushen verandert naar duidelijk zijn. Het is echt wezenlijk iets anders. Al lijkt het dicht bij elkaar te zitten. Dus mocht jij je op het pad van bewustzijnsverandering bevinden, dan weet je al een klein beetje welke deeltjes van je mindset en gedrag langzaamaan gaan veranderen. Het hoeft allemaal niet in één keer. Gewoon stapje voor stapje.

Wat echter wel zo is, is dat het voor de mannen die floreren in de oude (rationele) wereld en ergens ‘bovenaan’ op hun rots zitten… dat het voor hen misschien nog wel de grootste uitdaging is. Want iedereen weet vast hoe zuur het is als er weer een stukje van je ego het onderspit moet delven. Als het allemaal toch wéér aan jezelf lag. Dat je wederom zelf de verantwoordelijkheid mag nemen. Laat staan hoe dat is, als je ego héél groot is en je de controle en grip verliest. Ja, dan kan het zijn dat er op een mooie dag aangeklopt gaat worden bij wijze vrouwen (en mannen). ‘Zeg, ehm… hoe ga jij hier mee om? Ik weet het niet meer.’ Maar de future is niet female, the future is in balance.

P.s. Dit is geschreven door een vrouw, niet door een man. 

Meer over de Nieuwe Balans Energie >