Benieuwd naar de planetaire afkomst van de mens? Ongeacht hoe we eruit zien en wat we doen hier op planeet Aarde, komen we allemaal uit dezelfde Universele soep. Uit dezelfde bron. Dat klinkt niet zo romantisch, maar daarmee zijn we dus écht allemaal gelijk. Ook al hebben we misschien niet allemaal dezelfde, menselijke kansen op dit moment. Maar hoe zit dat dan met die planetaire afkomst van ons mensen?

Terug naar het begin

Omdat je ziel eindeloos lang meegaat en continu blijft evolueren, is die ziel van jou al op heel veel plekken geweest. Geen enkele ziel incarneert voor de eerste keer op zo’n complexe planeet als Aarde. Je hebt dus ook elders geleefd in dat niet te bevatten grote Universum. Met een fysiek lichaam. Dat je je dat niet meer herinnert, is niet gek. Overigens kiest 2/3e van de zielen ervoor om helemaal niet te incarneren en hebben ze allerlei andere taakjes. Maar klopt het dat sommige zielen afkomstig zijn van andere planeten? Nou, eigenlijk niet. We leggen uit hoe het zit met de planetaire afkomst van de mens.

Planetaire afkomst van de mens

Als je benieuwd bent op welke planeten je allemaal nog meer geleefd hebt, dan is dat toch niet zo heel relevant. Er is namelijk geen specifieke planetaire afkomst van een ziel. Alle zielen zijn namelijk op hetzelfde moment gecreëerd. Uit dezelfde bron. Dus het kan zijn dat je ooit informatie tegenkomt over dat zielen afkomstig zijn van Sirius, Orion, Pleiaden of Andromeda. Maar feit is, dat dit dus niet accuraat is. Zielen komen namelijk niet van één specifiek sterrenstelsel. En als je iemand hoort zeggen: ‘Ik ben een sterrenmens’, dan is dat hartstikke leuk. Maar dat zijn we allemaal. Het is geen wedstrijd wie het meest bijzonder is. Daarbij: hoeveel vorige levens heb je überhaupt gehad en waar? En wat heb je er aan om dat allemaal te weten? Het gaat altijd om het hier en nu en om de dingen waar jij nu tegenaan loopt, als jezelf. Jezelf leren kennen mag dan ook je prioriteit zijn, in plaats van het ontdekken van andere planeten of buitenaardsen.

Kaf van het koren

Er zijn boeken geschreven over channelings van de Pleiaden. Maar hier zit veel eigen interpretatie bij. Dat kun je de schrijvers eigenlijk niet kwalijk nemen, want die boeken zijn gemaakt in een tijd van het ontdekken. En dan vullen we automatisch zelf de gaten in. Met als gevolg veel aannames, verwachtingen en verkeerd geplaatste bruggetjes. De informatie is weliswaar gechanneld, maar dat wil niet zeggen dat alles waar is. Ook al hebben de schrijvers ‘t met hun beste intenties gedaan. Aangezien we samen op het startpunt staan van een grote verandering van het ratio naar je gevoel, zijn er steeds meer mensen die dit spirituele pad bewandelen. Maar niet iedereen zet jou in je eigen kracht en bij lange na niet alles klopt. Hoe goed iemand het ook bedoelt. Dus blijf bij alles wat je leest, ziet of hoort bij je eigen gevoel. Zo kun jij zelf het kaf van het koren scheiden. Dat is pas écht waardevol. 

Incarnatie op een andere planeten

Op naar de sterren en daar voorbij! Er zijn mensen die zich erg aangetrokken voelen tot bepaalde sterrenstelsels (en misschien is dit überhaupt de eerste keer dat je erover leest en denkt: ‘Say what!?’). Maar het is dan alsnog niet zo dat je ziel van de Pleiaden of Orion komt. Het kan wel zijn dat je er geïncarneerd bent geweest en een sterke inprenting van die planeet hebt. Inprenting wil zeggen dat je er een manier van denken en doen op nahoudt, wat kenmerkend is van dat sterrenstelsel. Een soort brandmerkje. Zo werkt jouw systeem dan dus nu nog steeds. Misschien herken je dat zelfs in anderen. Maar dat is dan alsnog niet jouw planetaire afkomst.

Op zoek naar buitenaardsen

Als we op zoek gaan naar buitenaards leven dan kijken we vaak automatisch naar de sterrenhemel. Turend omhoog op zoek naar een UFO. Op zoek naar een andere levensvorm. Maar je kunt beter naar links of rechts kijken. Kijk naar de mensen om je heen. Dat is minstens zo interessant. Want we hebben allemaal een mengelmoes aan levenservaringen in ons onderbewustzijn. Niet alleen van Aarde, maar van nog veeeeeel meer planeten. Veel van die samenlevingen zijn veel verder ontwikkeld dan de mens op alle vlakken, maar die kennis heb jij dus ook ergens in je. Dus die irritant, wijze woorden: ‘Alle antwoorden zitten al in je’ zijn dus best wel waar. 

‘Keep your eyes on the stars and your feet on the ground.’

Mensen, niet een heel vriendelijk ras

Misschien heb je het idee dat we een heel vriendelijk ras zijn, maar wij mensen zijn best agressief. Als er een UFO landt met daarin andere levensvormen, zouden we dan harmonie gaan samenwerken? Nee joh, dan worden die aliens ontleed tot op de laatste cel. Zodat wij het met ons hoofd kunnen begrijpen. Dat is hoe de meesten van ons er mee om zouden gaan. En dan denken we ook nog beschaafd te zijn. Dus wat voor stomme alien ben je om je te melden bij het Pentagon, als je weet dat je dan uit elkaar gehaald wordt? Dat getuigt niet van echte intelligentie. Dus we zeggen niet dat er geen contact is tussen buitenaardsen en mensen, maar ze zullen zich niet snel melden bij de overheid bijvoorbeeld. Als je de film ‘The Day The Earth Stood Still’ gezien hebt, dan is dat een behoorlijk goede weergave van hoe we er om mee gaan. 

Today we celebrate… our Independence Day

Het beeld dat door Hollywood films is neergezet, is dat buitenaardsen dé grote vijand zijn. Bel snel Will Smith om ze allemaal te vernietigen. Maar zeg nou zelf: als dat zo is, dan zouden we er al laaaang niet meer zijn. Blijkbaar zijn we toch de moeite waard om te blijven leven hier op planeet Aarde. Het wij-en-zij denken, laat zien dat we zelf nog leven in de dualiteit. Dat is ons perspectief. Dus het is grappig om je erin te verdiepen, maar hecht er vooral niet te veel waarde aan. Het gaat er gewoon om wie jij bent als mens. Wie jij bent als ouder, partner, broer, zus, vriend of vriendin en hoe je met je uitdagingen omgaat.

Een persoonlijke sessie of samenwerken met Anneke Vogels van Right Here?
Ontdek er meer over >