Ja, jij bent er ook bij. Alive and kicking on planet Earth! Misschien wist je dit nog niet, maar onze Moeder Aarde is de hottest club in town. Binnen dat immens grote Universum is juist onze planeet een heel bijzondere. Waarom? Omdat er geen uitdagendere plek is dan hier. Daarom is het ook zo druk. Het is de meest complexe planeet, vanwege de dualiteit en vanwege de grote spirituele evolutie waar we middenin zitten.

Druk hier zeg op planeet Aarde!

Druk hier, hè? Het lijkt wel de Intratuin op 6 december. Ondanks dat het heel ingewikkeld is om een mens te zijn op planeet Aarde, zijn er toch veel zielen die zo’n felbegeerd incarnatie kaartje wilden hebben. Zie ‘t als het eerste Beatles concert. De spanning, het nieuwe, de verwondering. Het is buitengewoon spannend voor ons allemaal en daar wil je gewoon bij zijn. Dus niet alleen omdat we ons zo enorm vermenigvuldigd hebben, is het hier zo druk. Dat heeft ook nog wel een evolutionaire reden. Bijzijn = meemaken.

‘If you can make it here, you can make it anywhere (in the Universe)’

Wat gebeurt er energetisch op Aarde?

Maar wat is er dan zo bijzonder aan Aarde? En waarom vooral nu? Dat komt omdat we midden in een enorme energetische shift zitten. Transformatie hangt op alle gebieden in de lucht. We gaan naar de Nieuwe Balans Energie. De oude wereld zoals we die kenden, komt niet meer terug. Daar komt iets mooiers voor terug. Wat iemand anders je ook wijs probeert te maken. We gaan meer leven vanuit intuïtie en gevoel, minder vanuit je rationele mind. Deze energetische shift heeft impact op alles: op de mens, dieren en natuur.

Waarom is Aarde bijzonder?

Planeet Aarde is zo bijzonder omdat het de perfecte plek is om schoon schip te maken. Je kunt hier vanwege de complexiteit snelle stappen maken qua ervaring en groei. Je wil hier graag zijn, want je kunt grote dingen transformeren. Als je er voor openstaat, is dit de planeet om op een hoog tempo op te ruimen. Wat niet makkelijk is, want je hebt hier het diepste zwart en het helderste wit. Daarmee willen we maar zeggen: als je valt, dan val je hard. Maar als je transformeert, ga je ook als een speer omhoog. Waarom je dat zou willen? Spirituele groei en expansie!

Transformeren maar

Al naar gelang hoe fanatiek je bent, kun je heel veel stukjes in jezelf transformeren. Het is de beste plek om een bepaalde familielijn te doorbreken. Jij kan die persoon zijn die zegt: ‘dit patroon stopt bij mij‘. Al veel generaties doen we elkaar iets aan of zit je in een bepaald patronen. Als voorbeeld: ‘bij ons in de familie zegt niemand wat hij of zij voelt’. Het onderdrukken van die emoties eeuwenlang zorgen voor veel krasjes op je ziel. En al die krasjes samen, zorgen toch wel voor een groot litteken. Jouw systeem geeft het genetisch door aan andere generaties. Daar ontkom je niet aan. Vaak willen we niet op onze ouders lijken (de mindere kanten), maar als wij er niks aan doen, veranderen we stiekem toch in onze ouders. Als jij je er bewust van wordt en het aanpakt, dan kun je het laten stoppen. Het kan stoppen bij jou. Een manier om daarmee aan de slag te gaan, kan een familieopstelling zijn. Daarmee maak je voor jezelf en alle volgende generaties het verschil.

Omdat die shift op Aarde gaande is, kun je hier heel snel iets transformeren. Het belangrijkste is om er alles aan te doen om jezelf te kennen. Wie ben je wel? Wie ben je niet? Als je met zelfreflectie bezig bent, dan maak je de weg voor jezelf vrij. En hoe meer patronen je doorbreekt, hoe meer mogelijkheden je gaat zien. Alle planeten waar je incarneert zijn een soort klaslokaal, maar planeet Aarde is wel de moeilijkste. En daarom ben jij een superheld. Right here, op planeet Aarde.