Is er een strijd van het duister tegen het licht gaande? Nee hoor, maar in maart 2020 is een extreem grote energetische shift gestart. Veel onrust. Wereldwijd. Het is een tijd van bewustzijnsverandering, een evolutionaire sprong. We krijgen precies de situatie die nodig is om te ontwaken en los te komen van de oude systemen. Hoe pijnlijk dat ook kan zijn als mens. 

Licht vs. Duister

In veel spirituele boeken en websites wordt het idee gewekt dat er een enorme strijd gaande is van het ‘licht tegen het duister’. En hoe aantrekkelijk dat misschien ook klinkt, zo’n ‘strijd’ komt voort uit het oude denken. De dualiteit. De enige strijd die je hebt, is die van jezelf. In jouw innerlijke wereld. En die is al moeilijk genoeg. Als je gaat zien, voelen en ervaren dat ieder mens een andere jij is, dan ga je inzien dat tegen elkaar strijden zeer weinig zin heeft. Je maakt daarmee als het ware jezelf kapot. Iedere ziel, zelfs diegene die nu een rol speelt die je duister zou kunnen noemen (en ja: ze zijn er. Overal en ook in de spirituele wereld.), heeft uiteindelijke hetzelfde doel: bewustzijnsverandering. Er zit geen foutje in de evolutie. Alle zielen hebben als doel ons naar die nieuwe tijd te brengen. Ieder vanuit zijn of haar eigen rol.

Werking van de duistere kracht

Dat wat wij duistere krachten benoemen, hebben vooral als taak om ons wakker te maken. We nemen iedere dag zoveel trauma en leed met ons mee in ons onderbewustzijn uit de oude tijd. En dat mogen we langzaamaan gaan opruimen en transformeren. Werk aan de winkel. Maar je kunt niet zonder die onbalans te herkennen, een nieuwe wereld creëren vol liefde. Het is maar goed dat er zoveel rotzooi is overal. Dankzij die rotzooi kunnen we namelijk onze eigen kracht terugpakken.

Geen licht vs. duister. Maar wat dan wel?

Goed, er is geen oorlog dus. Maar wat dan wel? We gaan naar een tijd waarin we meer gaan naar ons gevoel. Alles wat niet puur is, klapt uiteindelijk uit elkaar. Wat iemand anders je ook probeert wijs te maken. We gaan ons niet meer kleiner laten maken dan we zijn, maar ook zeker niet groter dan het leven zelf. Het gaat juist om overgave, vertrouwen en niet-weten. Gun jezelf de oogkleppen af te zetten en ga de hele scope aan kansen gebruiken. Dat vergt wel wat minder bezig te zijn met wat er in de externe wereld gebeurt. De focus mag je op jezelf leggen en op je eigen verbinding.