Is er een strijd van het duister tegen het licht gaande? Nee hoor, maar in maart 2020 is wel de tijd van de Nieuwe Balans Energie gestart. Het is zo’n extreem grote energetische shift dat deze je vast niet is ontgaan. Veel onrust. Wereldwijd. Maar hoe hard die externe wereld ook schreeuwt, er is geen oorlog gaande. Het is enkel een tijd van bewustzijnsverandering, een evolutionaire sprong. We krijgen precies de situatie die nodig is om te ontwaken en los te komen van de oude systemen. Hoe pijnlijk dat ook kan zijn als mens. Jouw ziel daarentegen ziet dit echt wel zitten. De situatie geeft je namelijk de mogelijkheid jouw eigen kracht terug te halen en je grootsheid te ervaren.

Licht vs. Duister

In veel spirituele boeken en websites wordt het idee gewekt dat er een enorme strijd gaande is van het ‘licht tegen het duister’. En hoe aantrekkelijk dat misschien ook klinkt, zo’n ‘strijd’ komt voort uit het oude denken. De dualiteit. De enige strijd die je hebt, is die van jezelf. In jouw innerlijke wereld. En die is al moeilijk genoeg. Als je gaat zien, voelen en ervaren dat ieder mens een andere jij is, dan ga je inzien dat tegen elkaar strijden zeer weinig zin heeft. Je maakt daarmee als het ware jezelf kapot. Iedere ziel, zelfs diegene die nu een rol speelt die je duister zou kunnen noemen (en ja: ze zijn er), heeft uiteindelijke hetzelfde doel: bewustzijnsverandering. Er zit geen foutje in de evolutie. Alle zielen hebben als doel ons naar die nieuwe tijd te brengen. Ieder vanuit zijn of haar eigen rol.

Werking van de duistere kracht

Dat wat wij duistere krachten benoemen, hebben vooral als taak om ons wakker te maken. We nemen iedere dag zoveel trauma en leed met ons mee in ons onderbewustzijn uit de oude tijd. En dat mogen we allemaal gaan opruimen en transformeren. Leuk, hè? Slik. Werk aan de winkel. Maar je kunt niet zonder die onbalans te herkennen, een nieuwe wereld creëren vol liefde, eenheid en power. Het is maar goed dat er zoveel rotzooi is overal. Dankzij die rotzooi kunnen we namelijk onze eigen kracht terugpakken. Als er al oorlog is, dan is het een oorlog van bewustzijnsverandering. Een oorlog in jou.

Strijd tegen reptielen? Nee joh.

Dat gezegd hebbende, klopt het volgens ons wel dat er een klein clubje stinkend rijke en oppermachtige mensen Monopoly voor gevorderden speelt. Zij staan in de oude wereld, als het ware, bovenaan de piramide. Als je echter helemaal ‘down the rabbit hole’ van de complotten zit, kan het zijn dat je info vindt over het feit dat deze elite een soort reptielen zijn. Maar wees gerust: het zijn toch gewoon mensen. Al was een reptiel misschien makkelijker geweest. Zij hebben de rol van ‘bad guys’ en varen wel op macht, manipulatie, hebzucht, lust, controle en meer van dat soort zaken. Zij hebben zichzelf boven de rest gezet. Ver boven de rest. Vaak ben je zelf een ‘goed’ mens en kun je je daarom niet voorstellen dat er daadwerkelijk mensen zijn die dit soort dingen doen. In deze tijd. Maar ze zijn er wel. Alsnog is het aan jou om te leren hoe jij bij jezelf kunt blijven. Ondanks dit alles. Herinner je wat je bent.

Geen licht vs. duister. Maar wat dan wel?

Goed, er is geen oorlog dus. Maar wat dan wel? We gaan naar een tijd met veel meer kansen in de Nieuwe Balans Energie. We gaan, linksom of rechtsom, meer naar ons gevoel. Wat iemand anders je ook probeert wijs te maken. We gaan ons niet meer kleiner laten maken dan we zijn. Gun jezelf de oogkleppen af te zetten en ga de hele scope aan kansen gebruiken. Dat vergt wel wat minder bezig te zijn met wat er in de externe wereld gebeurt. De focus mag je op jezelf leggen. Het gaat namelijk om jouw perspectief. En weet dat je dit niet alleen hoeft te doen. Jouw team staat voor je klaar.