De afgelopen winter duurde me te lang. Ik was niet de enige die dit zo ervaarde. Ik kon niet wachten totdat de natuur ging bloeien, groeien en ik zelf anders kon bewegen. #duurtlang. Dus dacht ik: de groeten. Ik begin met mijn nieuwe idee van cheerleaden. Dan zwier ik dat de wereld in wanneer ik vind dat het lente zou moeten zijn. Voelde ik het al helemaal? Nee. Zaten er al écht blaadjes aan de boom? Nee. Maar toch begon ik. Terwijl ik goed weet dat er zoiets is als een moeiteloze flow waar je op mee kunt bewegen, rende ik al op eigen kracht vooruit.

Leven inblazen

Nu pas (eind mei) voel ik het écht. Ik voel wat mijn eigen kracht is. Los van alles erkennen en voelen wat er is en mensen daarin aanmoedigen dat aan te durven kijken, vind ik het ‘t allerfijnst om een project of idee leven in te blazen. Te creëren. Te verwezenlijken. Ervoor zorgen dat iets écht tot stand komt. Dingen op de juiste plek zetten. Van losse flodders of een ideetje iets concreet maken. Hoe? Door te luisteren, voelen, maar ook door gewoon dingen op papier te zetten en de stappen die gemaakt moeten worden, te overzien. Alleen maar praten en dingen in het luchtledige laten hangen, is niet mijn ding. Wat een opluchting dat ik dat helemaal niet hoef te doen.

Het verhaal maken

Het is mooi om te voelen wat een ander komt brengen, maar ook om te weten waar de (energetische) obstakels zitten. Zo kun je samen ontdekken wat er mag gebeuren, zodat het weer kan stromen. Maar het allerleukste vind ik het om het verhaal uit de lucht te plukken. Het kernverhaal vast te pakken en dat op papier te zetten. Eigenlijk past het perfect bij mij. Ik combineer het werk wat ik al jaren doe met het intuïtieve voelen. Los van het feit dat ik maar ‘gewoon’ begonnen ben, kwamen er al aardig wat mensen op mijn pad die ik mocht helpen. Vooral met copy. Het verhaal. De verwezenlijking. En nee, dat hoeft absoluut niet alleen op het gebied van bewustzijnsverandering te zijn.

Buiten je comfortzone? Of niet

‘Zeg, Anneke, dit had je toch al lang kunnen weten?’ Ja, da’s waar. Maar ik had mezelf zó hard wijsgemaakt dat het allemaal niet te comfortabel mag voelen. Dat het buiten je comfortzone moet liggen. Want daar ligt ‘the magic’. Says who? Zou het niet kunnen zijn dat je ‘gewoon’ jouw bestaande talenten optimaal in mag zetten? Dat juist daar de magie in zit? Voordat je gaat bewegen buiten die comfortzone, is het dan niet wijzer om eerst goed te voelen wie je zelf bent. Dat je weet wat jouw waarden en talenten zijn. Te bouwen aan een goed fundament en vruchtbare grond voordat je de lucht inschiet? Dan komt het op zaken zoals vertrouwen, liefde, innerlijke rust, geduld en nog een keer vertrouwen.

Door, door, doorrr…

We leven in een maatschappij waar dalen nooit uitkomen. Liever alleen maar pieken. We denken dat een 24/7 economie de meest wenselijke realiteit is. Maar het is niet in lijn met onze eigen natuur. Ik snap dat je niet bij je bank aan hoeft te kloppen met het verhaal dat je het deze maand niet zo ‘voelt’ om je hypotheek te betalen. Dat je intuïtie aangeeft dat je een keer mag overslaan. Jep, je hebt zo je verantwoordelijkheden. Maar altijd maar doorgaan en altijd maar knallen, het is eigenlijk onmenselijk. Niet voor niks zijn er zoveel mensen uit balans. Het leven is geen lineaire lijn naar de top. Het is niet van goed, naar beter naar best, maar alle kanten op. Als we dat ietsje meer accepteren, zou dat een hoop leed en teleurstelling schelen.

Human design

Ik moet bekennen dat ik niet per se een human design aanhanger ben. Maar volgens dat principe ben ik dus een generator. ‘Saai’, dacht ik heel lang, ‘dan behoor ik dus tot de grootste groep.’ Maar generators zijn de mensen die de initiatieven oppakken en in de wereld zetten. De generators zijn de energierijke types. Al vanaf mijn eerste functie als projectcoördinator, zorgde ik ervoor dat iets écht uitgevoerd werd. Ik blies letterlijk en figuurlijk leven in de ideeën van de rest van het team. En ik las ook dit: generators zijn hier om andere mensen te upliften. Wanneer je iets doet waar je écht gelukkig van wordt, dan heb je een uplifting energie. Deze energie is aanstekelijk en mensen voelen zich aangetrokken tot deze stralende energie. Hierdoor worden mensen gelukkiger, positiever, energieker en productiever. Mmm… bij nader inzien klinkt dit niet saai. En past het toch bij het cheerleaden wat ik voor ogen had.

Jouw eigen kracht

Deze inzichten verklaren waarom ik, als een werkende kracht, niet graag zelf een podium wil of in the spotlights sta. Dat is namelijk niet mijn plek. Maar ik ben dolgraag de ondersteunende kracht voor iemand die wel zo is. Of de reddende engel voor een creatieveling die 101 ideeën heeft, maar het niet uit kan voeren. Als je dan samenwerkt, is het feest voor iedereen. Ieder in zijn eigen kracht. Want het beste wat je kunt worden… dat ben jijzelf. Ik gun het iedereen om je eigen kracht te ontdekken, zo te kunnen leven en ook zo te mogen werken met fijne mensen om je heen.

Samenwerken met mij?
Bekijk de mogelijkheden