Op 6 mei 2021 ging Right Here live: een website over bewustzijnsverandering, spiritualiteit en over die veelgenoemde 5e dimensie. Een jaar geleden ging ik enthousiast van start met de site, niet wetende wat de volgende stap zou zijn. De volgende stappen bleken in de praktijk te zijn: vallen, opstaan, vallen, opstaan, vallen en nog eens opstaan. Bambi op het ijs schuifelde nog even door en deed zo waardevolle vlieguren op. Niemand had mij gewaarschuwd dat het pad van bewustzijnsverandering zo zwaar kon zijn. En dat is maar goed ook. Anders was ik misschien rechtsomkeert gegaan. ‘Houdoe, ben er weg van!’

Ja, ik word coach!

Even terug in de tijd, ruim voor Right Here. In 2019 had ik na een succesvol coachtraject dé ingeving: ‘Ja, ik wil coach worden.’ Want ik vond het zo’n briljant gegeven dat je als mens kunt veranderen. Dat je écht nieuwe verbindingen kunt maken in je hersenen. Hoe tof is het om andere mensen daarmee te helpen? Dus ik had me aangemeld voor een opleiding. En toen kwam Corona. En alles liep anders. Voor iedereen. Maar niks zonder reden. Inmiddels heb ik geleerd dat je nog oneindig meer mogelijkheden hebt om te veranderen. Sneller ook en op een nog veel dieper niveau. Al was ik hier nooit achter gekomen, zonder de andere ‘normale’ mentale coachtrajecten. Alles op z’n tijd.

Wat was ik een matige coach geworden

Als ik die coachopleiding was gaan doen in 2020, dan was ik waarschijnlijk een zeer matige tot slechte coach geworden. Want ik had zelf een extreem redderssyndroom. En hoe goedbedoeld het is om mensen te willen helpen en redden, uiteindelijk weet ik dat je dat niet moet doen. Valt er iemand op straat? Dan help je ‘m uiteraard om op te staan. Maar zit iemand middenin een belangrijke levensles en trek jij die persoon eruit? Super lief, maar over een maand zit die persoon er weer in. Ga jij die ander de rest van je leven uit de sores halen? Er hoeft niemand ‘gered’ te worden. Inmiddels leer ik om meer onthecht (wat niet hetzelfde is als niet betrokken) naar anderen te kijken. Juist dan kun je eigenlijk iemand echt helpen.

Into the unknown

Hoe frustrerend het ook is, ik weet dat er geen opleiding is voor wat ik uiteindelijk ga doen, naast schrijven. Waarom niet? De juiste opleiding is er gewoon nog niet. Vergelijken met een ander heeft ook geen enkele zin, want het gaat erom dat je jouw unieke talenten ontplooit. Veel mensen denken dat een spirituele wake-up call hetzelfde is als een call-to-action, maar dat is ’t niet. Je hoeft niet meteen alles anders te doen of sjamaan of heks te worden. En je bent ook niet zo bijzonder (spiritueel ego). Doe gewoon rustig aan. Stapje voor stapje. Want hé, je ziel heeft echt alle tijd van de wereld… dus waarom zou je haasten? Ik weet dat ik nog onontdekte talenten in me heb. En dat geloof ik ook voor jou. Dat zijn mind-blowing dingen waarvan je niet af kunt dwingen wanneer en of dat ‘aan’ gaat. Maar ik vertrouw erop dat het komt, als dat de bedoeling is. Op een moment dat ik het zelf ook op alle vlakken aan kan. In die zin heb ik blind vertrouwen in mijn eigen pad. Into the unknown.

‘Kind, doe toch een Reiki-opleiding’

Nog terugkomend op het niet volgen van een ‘spirituele’ opleiding. Misschien denk je: ‘Kind, zeur niet en doe een Reiki-opleiding’. Maar dat ga ik niet doen. Want ik weet hoe het in elkaar steekt: via je intuïtie kom je bij je innerlijk weten. Dat innerlijk weten is, tja… dat is eigenlijk alles wat er is. Het innerlijke weten is namelijk de kennis van je ziel. Kennis die je uit andere levens hebt opgedaan, maar ook kennis die je al bij je droeg voorafgaand aan je allereerste incarnatie. Het is hetzelfde als de Universele kennis die de schepping heeft. De ultieme waarheid zogezegd, een bibliotheek met oneindige kennis waar iedereen toegang tot heeft.

Dus ieder mens heeft een enorme schat aan wijsheid en potentieel in zich. Die schat is echter niet te bereiken met je verstand. Als je ziel dus al veel levens gehad heeft, dan heb je ook ongekend veel talenten. Misschien heb jij wel niet-Aardse helingstechnieken of bijzondere kennis van iets. Als je vanuit je intuïtie gaat leven en als je aan jezelf werkt, dan kunnen bepaalde talenten actief worden (als dat de bedoeling is). Er is nog zoveel meer mogelijk, waar we geen enkele weet van hebben. Dus Reiki of andere opleidingen zijn heel mooi, maar de mogelijkheden zijn nog véél grootser dan dat. En ik ken mezelf maar al te goed: ik ga dus voor dat onbekende en ingewikkelde, terwijl ik geen idee heb waar me dat heen leidt. Ook veel gehoord in de wandelgangen van mijn hoofd: ‘What the f&ck doe jij, mevrouw Vogels?! Kunnen we niet gewoon teksten blijven schrijven over het kerstmenu en Max Verstappen? Doe nou nor-ma-haal.’ Ja, mijn ego is echt super creatief om me alle kanten op te laten sturen zodat ‘ie zelf niet op hoeft te geven.

Right Here: cadeautje voor het internet

Ik ben dus over een ander soort vleugels gaan schrijven dan die van Red Bull. Zo heb ik Right Here samen met Wiljo Dirkx gemaakt als online cadeautje voor mensen die zoeken naar bepaalde informatie. Er zit geen verdienmodel achter. Ik gun mensen het vanuit mijn hart om accurate informatie te vinden. Ik heb zelf namelijk enorm gezocht en veel spirituele informatie verslonden. Veelal voelde ik al snel aan: ‘Dit klopt niet’. En zeker ook: ‘Ehm, dit klopt misschien, maar hier kan ik me totaal niet mee associëren.’ En hoewel ik voor de volle 100% in engelen geloof, heb ik zelf geen affiniteit met poezie engelenplaatjes. Nog steeds hoop ik dat spiritualiteit uit die vage hoek komt. Het is voor mij absoluut geen hobby voor verveelde vrouwen. En je hoeft ook niet ‘zweverig’ te zijn. Het helpt zelfs om zeer stevig met je voeten op de Aarde te durven blijven staan.

Oh, leuk weetje: het meest bezochte artikel van Right Here gaat over de planetaire afkomst van de mens. Mensen willen dus dolgraag weten op welke planeten ze nog meer gewoond hebben of waar ze vandaan komen. Toch maakt dat eigenlijk geen ene bal uit. Er zijn namelijk oneindig veel planeten en Universa met levensvormen en je hebt misschien wel 43.789 levens gehad. Eén ding is zeker: je bent nu hier op Aarde. Dus omarm gewoon je mens-zijn. Recht voor je voetjes liggen uitdagingen genoeg voor de rest van je leven. Die hoef je niet te zoeken op een andere planeet.

Nieuwe Balans Energie

In dat ene jaartje dat deze site live stond, heb ik nog een website gemaakt. Dit keer niet op de solo tour, maar in samenwerking met Simone Grummels, Anke van der Vorst en wederom Wiljo Dirkx. Samen vormen we het team van het Centrum voor Nieuwe Balans Energie (kijk vooral even in het uitgebreide woordenboek). Zo leuk om met zijn viertjes aan de slag te gaan. En het gaat goed met het schrijven van het boek. Dus in die zin ben ik naast het vallen en opstaan, toch best lekker bezig. Maar ik ben géén coach of wat dan ook. Ik was tot nu toe vooral bezig met opruimen in mijn eigen zielenarchief, schrijven en gelukkig mocht ik daarnaast genieten van magische momenten. Ik laat me verrassen wat de volgende stappen zijn. Want alhoewel ik tot op bepaalde hoogte in manifesteren geloof, geloof ik er ook in dat het leven vele malen creatiever is dan mijn hoofd. En dat ik juist niet hoef te bedenken wat de volgende stap is. Ooit was ik de aller-allergrootste controlfreak, dus als ik er zo relaxed in kan zitten? Dan kan jij dat net zo goed! De groeimogelijkheden voor ons mensen zijn juist nu enorm.

Eerlijk is eerlijk: de laatste weken heb ik écht meer dan ooit gedacht, met tranen en sip gezicht: ‘Waarom doe ik dit allemaal? En voor wie eigenlijk?’ Mensen willen helemaal niet echt naar zichzelf kijken, maar liever een pleister, een pilletje en vingerwijzen naar een ander. Boehoe. Ik had een impasse tot in mijn kleine teen. Maar toch weet ik maar al te goed: This is what you came for.