Als je mij vraagt waarom ik (Anneke Vogels) dit allemaal doe, dan is ’t omdat ik de wereld een beetje beter achter wil laten wanneer ik weer ga. Daarom bestaat deze site. Daarom werken we aan het Nieuwe Balans Energie platform en daarom schrijven Wiljo Dirkx en ik een boek. De kans is groot dat dit ook jouw wens is. Natuurlijk doe je veel dingen op de eerste plaats voor jezelf. Ik ook, hè. Om zelf lichter door het leven te gaan. Mijn ziel wist net als die van jou dat je hier op Planeet Aarde snel kunt groeien. Schoon schip maken door veel te transformeren. Grote stappen, snel thuis. Daarom is het goed om te weten dat bepaalde dingen kunnen stoppen bij jou.

Rugzak vol

Je hebt in je onderbewustzijn van alles gespaard aan patronen, belemmeringen, trauma’s, ervaringen en nog veel meer. En nu ben je hier, je leven aan het leven en je komt er gaandeweg achter dat sommige dingetjes je toch wel érg belemmeren. Want er is geen grotere beer op de weg, dan jij. Dus op de eerste plaats ben jij hier om jouw eigen ’troep’ op te ruimen. Alles wat je gespaard hebt in al die eeuwen in ieder uithoek van het Universum. En bijzonder veel komt uit vorige levens. Of beter gezegd: andere levens. Als jij hier zaken transformeert in je onderbewustzijn, dan maak je je leven lichter. Je hoeft steeds minder negatieve energie op iets mee te nemen. Het vergt wel verantwoordelijkheid, discipline, loslaten, overgave en soms een traan (of 100 tranen). Ik hoef vast uit te leggen hoe confronterend ’t kan zijn. En nu het goede nieuws… als jij bepaalde familiepatronen transformeert, stopt het bij jou. Jij geeft ‘t niet meer mee aan jouw kids, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Je doet dit voor de hele familielijn.

Het kan stoppen bij jou

Als jij niet aan jezelf werkt, verander je vaak langzaam in je pa of ma. Die minder fijne dingetjes die je in je familie hebt, zit jij later doodleuk te doen. Tot grote irritatie van jouw kinderen. Ook al wil je niet zoals je ouders worden en zweer je dat je later nooit zo wordt… it will happen. Tenzij je dus aan jezelf werkt. Aan de slag gaat met jezelf en met die familiepatronen. Stel dat er een patroon is in jouw familie waarbij vrouwen zich opofferen voor een ander en jij doet dat ook, dan kan ’t stoppen bij jou. Als jij het wezenlijk anders gaat doen. De oorzaken aankijkt en de boel opruimt. Weg is weg. Of nog eentje die ik om me heen zie in families: vooral NIET over je gevoelens praten. Lekker wegstoppen in een potje. Zo’n potje opgekropte emoties kan tijdens een ‘gezellig’ kerstdiner heerlijk ontploffen tussen de garnalencocktail en gevulde kalkoen door. Paf! Maar het kan ook stoppen bij jou.

‘When things change inside you, things change around you.’

De weg vrij maken

Nu we bewegen naar de Nieuwe Balans Energie, ga je merken dat bepaalde oude troep niet mee kan naar die nieuwe tijd. Dus pak een bezem en ruim alles één voor één op. Zo maak je de weg vrij voor hele mooie dingen, overvloed en onontdekte talenten. Er ligt ergens op jou een mega berg potentieel en magie te wachten. Nu klinkt dat ‘opruimen’ misschien wat cryptisch, maar ik zie het als volgt: ik ben het waard om een mooi, moeiteloos, vrij, licht en magisch leven te leiden. De enige die er voor zorgt dat dit niet zo is, dat ben ik zelf. Als iets dus niet goed voelt of niet stroomt, dan is dat een kans. Een kans voor groei. Een kans om iets te verlichten. Oh, en dit geloof ik ook 100% voor jou. Bovenstaande heeft zeer weinig met materiële zaken te maken, maar met hoe jij je voelt. Het gaat mij niet om hebben-hebben-hebben, maar voelen-voelen-voelen. En natuurlijk betekent het niet dat er nooit meer iets verdrietigs of moeilijks gebeurt. Dat is complete onzin, het hoort er allemaal bij.

Verschil maken? Begin bij jezelf

Als jij het idee hebt dat we er niet zo lekker voor staan als mens, dan is ’t beste wat jij kunt doen: werken aan jezelf. Op een manier die bij je past. Heeft dat zin? Ja zeker, jij bent namelijk onderdeel van het hele veld. Dus alles wat jij aan negatieve energieën transformeert, draagt bij. En hoe hoger ons bewustzijn wordt, hoe sneller de ‘oude wereld’ als een kaartenhuis in elkaar valt. Wat jij doet, maakt impact… het zogeheten butterfly effect. Je hoeft niet te strijden tegen ‘het duister’. Dus werken aan jezelf doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor generaties na jou en zelfs voor iedereen. Nu hoef je dat niet tijdens een verjaardag te prediken, hè? Met je spirituele ego. Maar het is wel zo. Dus het kan stoppen bij jou. Alleen dat zou al een motivatie mogen zijn om gewoon op ontdekkingstocht te gaan naar die Nieuwe Balans Energie en je perspectief eens wat te verbreden. Voor onze kinderen.

‘You are not a drop in the ocean. You are the entire ocean in a drop.’