Je hoort mij niet snel praten over ascenderen. Ook niet (meer) over hoge en lage frequenties, trillingen en dimensies. Planeten laat ik ook lekker hun ding doen. Ik hoef die stand niet te weten. Want ehm… wat moet je ermee? Dat dit energetisch onderdeel is van processen waar we inzitten? Vast! Is alles met elkaar verbonden? Ook waar. Maar kunnen wij mensen dat nou écht begrijpen? Het is ook niet de bedoeling om het vast te pakken of te controlen. Het is de bedoeling om zelf te ervaren, te herinneren en bovenal gewoon te leven. Niet om als excuus te gebruiken voor je eigen gedrag. Ervaren is meer waard dan weten. En die ervaring? Die zit in het alledaagse.

Er is géén zijlijn

Een tijdje was ik naast eigen processen vooral bezig met lezen en schrijven. Alles uitvogelen hoe het in elkaar zit. Daar heb ik absoluut veel aan gehad. Waardevolle informatie. Maar woorden op papier zijn niet hetzelfde als ervaring in het leven. Met echte mensen en in levensechte situaties. Met wonderen en magie die ik niet in de hand heb. Confrontaties die je niet uit de weg kunt gaan. En keuzes die je mag maken door te leren luisteren naar jezelf en erkennen wat er met je aan de hand is. Het is helemaal niet de bedoeling om het leven te begrijpen. Het gaat om de ervaring hoe het is. Er is geen zijlijn, geen troon en geen schuilkelder. In het leven is alles gelijk. Ook al hebben we er hier een hiërarchische en ongelijke toestand van gemaakt.

‘Ik ben er al’

Laat nooit iemand je wijsmaken ‘er al te zijn’. In wat voor opzicht dan ook. Weet dat het leven prachtig in elkaar zit en niemand krijgt een voorkeursbehandeling. Ook voor die personen die er zogenaamd al zijn, is er géén zijlijn. Vroeg of laat krijg je toch wel jouw portie ervaring voor de kiezen. De allergrootste rode vlag is als iemand zegt dat hij of zij geen issues meer heeft, verlicht is of geen ego meer heeft. Je wordt hard uitgelachen hierboven. Het is nooit de bedoeling geweest dat het ego weg moet. Het leven is bovendien geen race. Het is geen doel om het leven uit te spelen, te bespelen of te begrijpen. Het gaat altijd weer om die ‘levensechte’ ervaring. Ik dacht een aantal jaar geleden ook: ‘Zo, vanaf nu heb ik vast geen uitdagingen meer. Ik wil graag naar mijn hart luisteren en mijn ego wil dat ook.’ Ha ha.

Geef de maan niet de schuld

Sommige mensen die met spiritualiteit en de kosmos bezig zijn, gaan zo op in standen van planeten dat ze daarmee hun eigen verantwoordelijkheid verleggen. Uiteraard heb ik me daar ook wel eens schuldig aangemaakt. Maar is het de bedoeling om de volle maan of de energie de schuld te geven als jij niet zo gezellig voor je omgeving bent? Ik weet niet hoe het zit met de stand van de planeten, maar ik weet wel dat het niet bij te houden is. Ongoing wordt er veel in beweging gezet en dat stopt niet. En hoe zich dat uit? Gewoon in jouw leven. In je gezin. Op je werk. In vriendschappen. Met je eigen mentale, emotionele en fysieke uitdagingen. En… verrassend genoeg: hoe je daarmee omgaat.

Ascentieverschijnselen

Zijn ascentieverschijnselen dan onzin? Nou, volgens mij zeker niet. Zelf heb ik regelmatig piepende oren of een wattig hoofd. Of het gevoel van: ga NU naar buiten. Even lopen met je voetjes op de grond. Of drink veel water. Maar het is wel maar net hoe je ermee omgaat. Als ik die piepende oren waarneem, dan denk ik: ‘Och, er is vast iets gaande. Check.’ Als het nodig is, doe ik zeker wel rustig aan. Maar ik maak er niet zo’n drama van. Het is soms juist heel fijn, dan word ik overspoeld met een gevoel van liefde. Zoveel dat ik niet weet wat ik er mee moet doen en overweeg om knuffels uit te delen aan vreemde mensen. Maar ik ben niet aan het F5’en om te controleren wat de huidige Schumann resonantie is. Het is altijd een goede dag om goed voor jezelf te zorgen en naar je lichaam te luisteren.

Ervaren is meer waard dan weten

Wat heb je dan te ervaren? Relaties met andere mensen zijn het grootste geschenk dat er is. Hoeveel ervaring daar inzit, is met geen pen te beschrijven. Het gaat ook om het ervaren van emoties en meer naar je intuïtie te leren luisteren. Het gaat om 100% eerlijk zijn naar jezelf, duidelijk zijn naar een ander en keuzes maken. Meningen herzien. Maar het gaat ook om de ervaring om ‘gewoon’ te leven. Jouw menszijn te omarmen. En één van de mooiere ervaringen is het als jij je weer herinnert dat je altijd gedragen wordt. Dat je mag vertrouwen dat het leven een veilig speelveld is. Een warm bad als je je daaraan over durft te geven. Als je dat vertrouwen en die verbinding voelt, je jezelf nooit te serieus neemt en het gevoel van liefde ervaart, laat die planeten dan maar lekker schuiven en beweeg lekker mee.

Een persoonlijke sessie of samenwerken met Anneke Vogels van Right Here?
Ontdek er meer over >