Dankjewel. Dat ene woordje laat de energie van overvloed al stromen. Dankbaarheid is belangrijk. Oprecht dankbaar zijn voor alles wat je bent en hebt, zorgt voor tevredenheid. Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Als je dat niet zo ervaart, mag je nog iets harder zoeken.

Vrienden helpen met verhuizen

Als je het lastig vindt om dankbaar te zijn, dan kun je gewoon oefenen. Stel je voor dat jouw vrienden je helpen met een verhuizing. Dan ben je toch oprecht dankbaar? Als je hen ziet slepen met jouw dozen en wasmachine, dan voel, zie en ervaar je: zij doen moeite voor mij. Als ze klaar zijn, dan mompel je ook niet zomaar ‘dankjewel’. Dan laat je dat merken. Zo is het ook met dankbaarheid richting het leven en je Cosmic Team. Zo is het ook met dankbaar zijn voor iedere dag. Het begint met bewustwording over dankbaarheid.

Dankbaarheid naar je Cosmic Team

Ieder mens heeft eigen gidsen en een Hogere Zelf die je hier helpen in dit leven. Jij ook. Die mag je gerust dankbaar zijn. Ook al wist je misschien niet eens dat je ze had. Maar het is niet zo dat ze in dienst zijn bij jou of jou iets verschuldigd zijn. Je mag ze vragen stellen, maar zonder dankbaarheid gaat de energie niet stromen. Zie het niet als: ik zeg dankjewel en dan ben ik klaar. Het is geen onderdeel van een altijd werkende formule. Dankbaarheid mag écht vanuit je hart komen. Wees oprecht. Voel dat je het meent. Energy doesn’t lie.

Energiestroom van dankbaarheid

Er is nog een andere reden om dankjewel te zeggen. In het algemeen stopt de energiestroom bij jou als jij geen dankjewel zegt. Dus blijf het vooral lekker doorgeven. Hoe meer je dankbaar bent, hoe meer je hebt om dankbaar voor te zijn.

‘Gratitude turns what we have into enough’

Dankbaar zijn voor alles

Wat heb jij om dankbaar voor te zijn? Die vraag alleen al haalt de focus weg van wat je niet hebt. En zorgt voor meer tevredenheid. Dus het is goed om hier iedere dag bij stil te staan.

  • Ben je wakker geworden vandaag?
  • Heb je een dak boven je hoofd?
  • Heb je een koelkast met eten?

Is het antwoord 3 x ja? Dat is al heel wat om dankbaar voor te zijn! Maar je kunt ook dankbaar zijn voor je ontbijt, de zon, de wind in je gezicht, een kopje koffie, je gezin en eigenlijk voor alles. Wees dankbaar voor jouw innerlijke wereld, die helemaal niemand van je af kan nemen. Wees dankbaar voor wie je bent. Het klinkt misschien allemaal wat overdreven. Maar aangezien we echte dankbaarheid vaak niet leren, kan het zijn dat je het niet bent en dat je mede daardoor niet tevreden bent met je leven. Dus… say thanks. A lot.

Dankjewel voor deze klotedag

Als je gaat slapen, dank gewoon altijd voor de dag. Maak daar een mooie gewoonte van. Ook als je een klotedag gehad hebt. Juist dan! Van een zware dag leer je namelijk veel meer dan van een fijne. Je leert het meeste van moeilijke momenten. In stilte kun je dankjewel zeggen voor alle mensen, zielen en alles wat er voor gezorgd heeft dat jij weer een dag hebt geleefd.

Dankjewel voor het lezen van dit artikel. Dankjewel voor wie jij bent.