Het verschil tussen ‘gewone’ mensen en zielen die hier niet zijn, wordt in mijn leven steeds regelmatiger ietsje minder groot. Ik zou haast willen zeggen ‘de sluiers worden dunner’, als ik dat niet zo’n weeïge zin zou vinden. Het contact gaat ook niet zoals de meeste mensen denken. Alles wat riekt naar vage séance dingen en schimmige toestanden, daar blijf ik mijlenver van weg. Het kan namelijk een stuk relaxter en op een manier die bij jou past. Dus geen glaasje draaien, maar vooral gebruik maken van je intuïtie, in verwondering blijven en af en toe een hartig woordje spreken met je hoofd.

Alleen geboren tweeling

Dit verhaal schrijf ik voor mijn broertje Glenn. Mijn moeder is opnieuw getrouwd en kreeg nog een kindje toen ik een vreselijke puber was: Glenn. Hij is nu inmiddels twee koppen groter dan ik. Glenn is écht een lieverd. Onlangs droomde ik dat ik een zusje kreeg, haar naam is Lotte. Dat werd me duidelijk gemaakt. Ik was zó ontroerd dat ze er was en het voelde fijn. En verwarrend. Dus ik appte mijn moeder de volgende ochtend hierover in de vorm van een grapje. Maar wat blijkt nu? Glenn had in eerste instantie ook een tweelingzusje, maar dat ging al in een vroeg stadium mis. Dat wist ik niet. Het gebeurt natuurlijk vaker dat in een vroeg stadium een kindje het niet redt. Op dat moment lijkt het iets kleins of niet noemenswaardig, maar het kan impact hebben.

Een klompje cellen of een volwaardige ziel?

Miskramen en alleen geboren tweelingen komen vaak voor. Ik heb zelf een miskraam meegemaakt en ik weet hoe verdrietig het kan zijn. Als het in een vroeg stadium misgaat, kunnen mensen daar rationeel en relativerend over praten. ‘Ach, het is maar een klompje cellen. De natuur lost het zo mooi op.’ Ja, misschien waar. Maar het is ook een volwaardige ziel die tóch op de een of andere manier een rol in je leven heeft. En een droom die in duigen valt. Zo’n zinnetje over een klomp cellen of ‘het is maar beter zo’, helpt zeker niet, want jouw emoties zijn er gewoon. Als je te snel relativeert, krijg je het uiteindelijk vroeg of laat nog een keer voor de kiezen. Je hoeft er geen groots drama van te maken, maar je mag zoiets letterlijk en figuurlijk een plekje geven. Voor jezelf, maar ook voor dat zieltje. Er zijn altijd manieren om verbonden te zijn.

Impact alleen geboren tweeling

De impact van een alleen geboren tweeling zijn, daar ben ik geen specialist in en ik ga niet doen alsof. Google gerust en haal het door je eigen filter. Maar je kunt je voorstellen dat het op een pril niveau iets met je doet. Je meende ‘samen’ te gaan en toen was je toch alleen. Misschien ben je zoekende, maar je weet niet naar wat. Je kunt je verdrietig voelen, maar je weet niet waarom. Daarom is het tóch goed om het te weten. Misschien is het een puzzelstukje dat kan helpen als je ergens tegenaan loopt. Ook als je bezig bent met familieopstellingen zul je ervaren dat een ongeboren kindje veel meer impact heeft op alle gezinsleden dan jij kunt overzien. Als je twijfelt of je onderdeel bent van een ongeboren tweeling, kun je dat aan je ouders vragen. Als dat geen optie is, weet dan dat dit antwoord opgeslagen ligt in jou, in je onderbewustzijn. Jij weet dit. En er zijn genoeg mensen die je erbij kunnen helpen om bij dat antwoord te komen, bijvoorbeeld via NEI-therapie.

Jij bent ook alleen compleet

Het is fijn om te weten dat er altijd een goede reden is, waarom jij je voelt zoals je je voelt. Geef het de aandacht die het nodig heeft. Maar het is nóg belangrijker om te weten, dat jij ook alleen compleet bent. Ieder mens. Je kunt je nog zo verbonden met iemand voelen en geniet daar vooral van, maar jij hebt geen twin flame, tweelingziel of soulmate nodig om compleetheid te ervaren. Het is misschien al fijn dat je niet meer hoeft te zoeken. Jouw tweelingzusje, tweelingbroertje of ongeboren kindje is altijd dichtbij. Zelfs als je er geen bal van begrijpt. Zelfs als je het niet gelooft. Dan nog kun je altijd contact leggen of een vraag stellen. Zij begrijpen jou wel. Ik ben blij dat ik Lotte heb mogen ‘ontmoeten’. Het is net zo’n lieverd als Glenn.

Lotte de grappenmaker

Overigens moet ik zelf best wennen aan het contact met iemand die hier niet fysiek is. Dan twijfel ik aan mijn eigen waarneming. Dus dan ga ik vragen om tekens. Mijn hoofd wil graag overtuigd worden. Nog steeds. Ik stond in de Jumbo te wachten bij de kassa, zonder zicht op de caissière. Mijn aandacht was bij Lotte en ik vroeg: ‘Als dit nou écht is, dan heet de caissière straks Lotte.’ Het is niet zo dat ik überhaupt een naam van een caissière ken. Sta ik bij de kassa, kijk op haar naamkaartje: Lotte. Tuuuuurlijk! Mijn nichtje bouwde de dag erna een draak van LEGO. De naam van de draak? Lotte. Een vriend appt een uur later: ‘Zullen we hier eten, nieuw restaurant?’ Ik open de link en de eigenaresse heet: Lotte. Nou, ze is er hoor. Luid en duidelijk. Hallo, Lotte!

Een persoonlijke sessie of samenwerken met Anneke Vogels van Right Here?
Ontdek er meer over >