Voor mensen die zich al langer op het spirituele pad begeven, is het geen nieuws: we gaan van de 3e naar de 5e dimensie. Dus van 3D naar 5D. Toch is het opvallend hoe weinig mensen jou in normale-mensen-woorden uit kunnen leggen wat dit is. Vaak hoor je iets in de trant van: ‘We gaan naar een tijd van licht & liefde en we overstijgen de dualiteit.’ Klinkt lekker, maar dan?

Alleen maar licht en liefde?

Licht en liefde… Tja, en word je dan een andere dimensie in geslingerd? Stijgen we op met zijn allen? Zingen we de hele dag hand in hand ‘Kumbaya, my lord’? Sowieso willen we vaak over iets groots en uitdagends heenstappen in dit hele verhaal en dat is de stap van immense verandering waar we nu middenin zitten. In de transitie fase waar we nu in zitten, is het vooral behoorlijk confronterend. Je wordt geconfronteerd met allerlei stukken in jezelf die je niet meer dienen. Als je daar niet mee aan de slag gaat, wat een keuze is, blijven die stukken terugkomen. Keer op keer. Als een spiraal. We hebben allemaal op onze eigen manier iets te doen. Het is absoluut een tijd waarin er allerlei oude lijken uit de kast vallen. Daarbij is niet gezegd dat ieder mens meegaat in die bewustzijnsverandering. Er zijn genoeg mensen die in dit leven écht niet openstaan voor verandering. Het één is ook niet beter dan het ander. Als je dat wel denkt, lees dan vooral even dit artikel over spiritueel ego.

Verandering is niet nieuw

Fases van (bewustzijns)verandering zijn niet nieuw. Dit is iets wat continu gaande is. Aangezien we allemaal onderdeel zijn van een grote universele soep, kan dit soms in meer of mindere mate impact op ons hebben: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch of spiritueel. Maar nu hebben we een XXXL verandering te pakken met zijn allen. Van 3D naar 5D, oftewel van hoofd naar hart. Van ratio naar intuïtie. En ook al zijn de meesten heel erg vergeten dat ze dit mee wilden maken, toch wilde je dit. Anders was je nu niet hier. Eigenlijk word je onder druk gezet door het leven. ‘Kijk hier eens naar: werkt deze baan / relatie / vriendschap / levensstijl / mindset / gedachte / gedrag / kijk op de wereld of wat-dan-ook nog voor jou?’ Door aan jezelf te werken, breng je jezelf weer in balans. Stapje voor stapje.

Veranderende energieën

De mannelijke energie gaat overigens niet weg. Het blijft allebei bestaan: vrouwelijke én mannelijke energie. In balans. Los van je geslacht, heb je dit allebei in je. Nu is het de tijd om die sweetspot te vinden. Het balanspunt waarin jij floreert. De vrouwelijke energie verandert van pleasen naar overgave. En de mannelijke energie verandert van pushen naar duidelijk zijn. Maar daar kom je niet zomaar door niks te doen. Het is zaak dat je een soort grote opruiming in jezelf gaat doen, maar vooral ook echt jezelf bent. Het gaat om jouw verbinding met het leven. Als je tenminste voelt dat dit ook voor jou van toepassing is. Het is een aaneenschakeling van processen: heling, vergeven, loslaten, inzichten opdoen, je mening herzien, confrontaties aangaan, ervaringen overschrijven en nog veel meer. Zo verruim je stapje voor stapje je bewustzijn en kom je steeds meer bij jezelf. Je leert weer te luisteren naar je intuïtie en minder naar je ego. Misschien klinkt dat minder spannend dan ‘5D’. Maar het is wat het is.

Van hoofd naar hart

De grootste verandering voor ons mensen is dat we niet meer alles met ons hoofd gaan doen, maar juist gebruik maken van onze intuïtie. Zo zijn er nog veel meer veranderingen. Alsof het leven het spelletje omgegooid heeft en we zijn nu op zoek zijn naar: maar hoe dan wel? Hoe werkt dit spel? En die antwoorden zijn er. Ook in jou.

Als me één ding duidelijk is geworden, dan is dat ik me blijkbaar heb aangemeld om niet alleen hier over te schrijven vanaf de zijlijn, maar bovenal alles zelf mee te maken. De lusten én de lasten. Overal doorheen gaan. De confrontaties met mezelf aan te gaan. Mijn kijk op zowat alles en iedereen herzien en verbreden. En ik ben iemand die tot 2020 nog best lekker ging op controle, hard werken, veel denken, oordelen en materialisme. Ik ging net zolang door totdat ik omviel. Eerlijk is eerlijk. Maar weet je… het kan anders. En hoe ingewikkeld het pad ook kan zijn, als je eenmaal gevoeld hebt wat er voor oneindige mogelijkheden zijn, dan ben je compleet verkocht. Dan pak je de pieken en de dalen mee. Je gaat er gewoon voor zonder dat je weet wat je precies te wachten staat, omdat je tot in je kern voelt: this is what I came for.