Voor mensen die zich al langer op het spirituele pad begeven, is het geen nieuws: we gaan van de 3e naar de 5e dimensie. Dus van 3D naar 5D. Toch is het opvallend hoe weinig mensen jou in normale-mensen-woorden uit kunnen leggen wat dit is. Vaak hoor je iets in de trant van: ‘we gaan naar een tijd van licht & liefde en we overstijgen de dualiteit.’ Klinkt lekker, maar dan?

Alleen maar licht en liefde?

Licht en liefde… Tja, en word je dan een andere dimensie in geslingerd? Stijgen we op met zijn allen? Zingen we de hele dag hand in hand ‘Kumbaya, my lord’? Sowieso willen we vaak over iets groots en uitdagends heenstappen in dit hele verhaal en dat is de stap van immense verandering waar we nu middenin zitten. En de dualiteit wordt uiteindelijk minder hier op Aarde, maar blijft nog wel bestaan. In de transitie fase waar we nu in zitten, is het vooral behoorlijk confronterend. Je wordt geconfronteerd met allerlei stukken in jezelf die je niet meer dienen. Als je daar niet mee aan de slag gaat, wat een keuze is, blijven die stukken terugkomen. Keer op keer. Als een spiraal. We hebben allemaal op onze eigen manier iets te doen. Het is absoluut een tijd waarin er allerlei oude lijken uit de kast vallen. Daarbij is niet gezegd dat ieder mens meegaat in die bewustzijnsverandering. Er zijn genoeg mensen die in dit leven écht niet openstaan voor verandering. Het één is ook niet beter dan het ander. Als je dat wel denkt, lees dan vooral even dit artikel over spiritueel ego.

5D = Nieuwe Balans Energie

Met dank aan Wiljo Dirkx is er een nieuwe term voor dat 5e dimensie / 5D verhaal gekomen. En dat is de Nieuwe Balans Energie. We kunnen er uren over vertellen, maar het is niet meer of minder dan: dat de mannelijke en vrouwelijke energie weer in balans komen. In jezelf. En daarmee in de wereld om ons heen. Want we zijn uit balans. We hebben niets verkeerd gedaan. Dit is wat we wilden ervaren. De wereld die we kennen, is gebaseerd op de Mannelijke Perspectief Energie. En dat gaat veranderen. Wat wij daarvan vinden, is totaal niet relevant. Alles staat op losse schroeven. Dat klinkt misschien wat spannend, tegelijkertijd gebruiken we nu ook maar een fractie van onze grootsheid. We weten niet hoe onze intuïtie werkt of wat ons onderbewustzijn is. Dus er is nog een hoop moois te ontdekken.

Verandering is niet nieuw

Fases van (bewustzijns)verandering zijn niet nieuw. Dit is iets wat continu gaande is in ons expanderende Universum. Aangezien we daar allemaal onderdeel van zijn, kan dit soms in meer of mindere mate impact op ons hebben: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch of spiritueel. Maar nu hebben we een XXXL verandering te pakken met zijn allen. Van 3D naar 5D, oftewel: van de Mannelijke Perspectief Energie naar de Nieuwe Balans Energie. En ook al zijn de meesten heel erg vergeten dat ze dit mee wilden maken, toch wilde je dit. Anders was je nu niet hier. Eigenlijk word je onder druk gezet door het leven. ‘Kijk hier eens naar: werkt deze baan / relatie / vriendschap / levensstijl / mindset / gedachte / gedrag / kijk op de wereld of wat-dan-ook nog voor jou?’ Door aan jezelf te werken, breng je jezelf weer in balans. Stapje voor stapje.

Veranderende energieën

De mannelijke energie gaat overigens niet weg. Het is geen strijd tussen mannen en vrouwen of licht en duister. Het blijft allebei bestaan: vrouwelijke én mannelijke energie. In balans. Los van je geslacht, heb je dit allebei in je. Nu is het de tijd om die sweetspot te vinden. Het balanspunt waarin jij floreert. De vrouwelijke energie verandert van pleasen naar overgave. En de mannelijke energie verandert van pushen naar duidelijk zijn. Maar daar kom je niet zomaar door niks te doen. Het is zaak dat je een soort grote opruiming in jezelf gaat doen en je de spelregels van de Nieuwe Balans Energie eigen gaat maken. Als je tenminste voelt dat dit ook voor jou van toepassing is. Het is een aaneenschakeling van processen: heling, vergeven, loslaten, inzichten opdoen, je mening herzien, confrontaties aangaan, ervaringen overschrijven en nog veel meer. Zo verruim je stapje voor stapje je bewustzijn en kom je steeds meer bij jezelf. Je leert weer te luisteren naar je intuïtie en minder naar je ego. Misschien klinkt dat minder spannend dan ‘5D’. Maar het is wat het is.

Van hoofd naar hart: Nieuwe Balans Energie

De grootste verandering voor ons mensen is dat we niet meer alles met ons hoofd gaan doen, maar juist gebruik maken van onze intuïtie. Zo zijn er nog veel meer veranderingen. Alsof het leven het spelletje omgegooid heeft en we zijn nu op zoek zijn naar: maar hoe dan wel? Hoe werkt dit spel? En die antwoorden zijn er. Ook in jou. Binnenkort gaat het Nieuwe Balans Energie platform live waarop hier meer over uitgelegd wordt. Dit is een initiatief van Wiljo Dirkx, Simone Grummels, Anke van der Vorst en Anneke Vogels. Ook gaan we workshops, classes en andere soorten events organiseren. En Wiljo en ik schrijven samen een boek over de Nieuwe Balans Energie.

Als me één ding duidelijk is geworden in 2021, dan is dat ik me blijkbaar heb aangemeld om niet alleen hier over te schrijven vanaf de zijlijn, maar bovenal alles zelf mee te maken. De lusten én de lasten. Overal doorheen gaan. De confrontaties met mezelf aan te gaan. Mijn kijk op zowat alles en iedereen herzien en verbreden. En ik ben iemand die tot 2020 nog best lekker ging op controle, hard werken, veel denken, oordelen en materialisme. Ik ging net zolang door totdat ik omviel. Eerlijk is eerlijk. Maar weet je… het kan anders. En hoe ingewikkeld het pad ook kan zijn, als je eenmaal gevoeld hebt wat er voor oneindige mogelijkheden zijn in de Nieuwe Balans Energie (5D voor de liefhebber), dan ben je compleet verkocht. Dan pak je de pieken en de dalen mee. Je gaat er gewoon voor zonder dat je weet wat je precies te wachten staat, omdat je tot in je kern voelt: this is what I came for.

Benieuwd naar de Nieuwe Balans Energie?
Volg ons op Instagram