We kunnen bij Right Here echt maandenlang praten en schrijven over de Nieuwe Balans Energie, je onderbewustzijn, de Aarde, het Universum en al die interessante zaken. Want we weten eigenlijk nog maar zo ontzettend weinig. Er is zo oneindig veel uit te halen als je zaken vanuit een ander perspectief bekijkt. Het oude leven lijkt er vooral op ingericht om je zo ver mogelijk bij je eigen kracht vandaan te houden. Maar dat is klaar nu. Laten we die kracht volledig terughalen en omarmen. Jij bent natuurlijk de expert van jouw leven. Maar wie weet helpen deze 11 Right Here wijsheden je daar bij.

Right Here wijsheden

1.Wees lief voor jezelf

Iedereen mag zoveel liever voor zichzelf zijn. We leggen zoveel druk op onszelf. We kunnen extreem kritisch naar onszelf en anderen zijn. Dus wees gewoon echt heeeeel lief voor jezelf. Gun jezelf de wereld. Zonder daarbij egoïstisch te zijn. Doe wat je leuk vindt. Iedere dag. Het is namelijk niet makkelijk hier op deze planeet. Voor niemand. Sterker nog: er is geen uitdagendere plek dan hier. Dus wees daar bewust van. Dat je het toch maar gewoon doet. 

2. Je bent zoveel grootser dan je denkt

We gebruiken maar een fractie van onze capaciteit. We zijn zo extreem veel groter dan we denken. We hebben allerlei krachten in ons, waar we nog geen enkele weet van hebben. Als je eens wist wat je allemaal bent? Dan zou je van je stoel afvallen. Maak jezelf daarom nooit kleiner dan je bent. Deze kracht zit overigens niet in je mind, maar vooral in je intuïtie. Vertrouw in jezelf. Ken jezelf

3. Je staat er niet alleen voor

Iedereen krijgt hulp. Ieder mens heeft een Cosmic Team bij zich. Er is niemand meer bijzonder dan de ander. Niemand is hier zonder begeleiding naar toe gegaan. Ook jij hebt gidsen, een Hogere Zelf, beschermengelen en wie weet wat allemaal nog meer. Of je er nu in gelooft of niet. Ze blijven toch wel bij je. Je hoeft er geen concreet beeld bij te hebben of actief iets mee te doen, als je dat niet ziet zitten. Maar het kan wel. Trouwens: no worries, dat Cosmic Team heeft geen oordeel over jou. Ze zijn niet bezig met wat je allemaal op de wc of in je bed doet. 

4. Wijsheid en intelligentie zijn twee verschillende dingen

Vanuit ratio ben je vaak geneigd om ‘experts’ te geloven. Mensen die ervoor hebben gestudeerd. Maar wijsheid en intelligentie zijn twee verschillende dingen. Je kunt eindeloos boeken in je hoofd stampen, maar alsnog gaat het om: hoe pas je die kennis toe in je dagelijkse leven? Jij bent de expert van je eigen leven. En jij hoeft geen wereldproblematiek op te lossen. Hou het lekker bij jezelf. Wat een ander doet, is niet jouw zaak. Wat een ander van jou vindt, is ook niet aan jou. Kijk met een open mind naar iedereen. Er zijn al een hoop nieuwetijdskinderen die veel wijzer zijn dan iemand met jaren levenservaring en drie studies. Luister daar gerust naar. En wijsheid? Die heb je in je. Die is niet aangeleerd.

5. Wees bewust van je eigen frequentie

Alles is energie. Alles heeft een frequentie. Werkelijk alles. Wat je zegt, wat je denkt, wat je doet en hoe je bent. Je kunt zelf werken aan je eigen frequentie. Hoe hoger je frequentie, hoe meer innerlijke rust je ervaart, hoe meer magie van het leven je gaat ervaren. Wees je ook bewust van stoorzenders. Angst, schuld en schaamte hebben bijvoorbeeld een zeer lage frequentie.

6. Alles is een spiegel voor je

Jouw wereld is een afspiegeling van wie je bent. Andere mensen en situaties spiegelen je iets voor. Wat triggert iemand in jou? Wat kun jij daar mee doen? Het heeft in feite niks met de ander te maken, maar alleen met jou. Want dat is waar jij invloed op hebt. Dus wat wordt er jou gespiegeld? Jij bent namelijk altijd een constante factor in je leven. 

7. Voor ieder wereldprobleem is al een oplossing

Als we allemaal echt begrijpen hoe energie werkt, wat er allemaal voor kansen zijn en als we de juiste krachten bundelen, dan is er voor ieder wereldprobleem al potentieel een oplossing. Voor veel van de bestaande wereldproblemen, zijn ook al écht duurzame oplossingen. Maar tot nu toe is er heel veel onderdrukt. Ook genezing voor veel vreselijke ziektes is mogelijk. Zeker als je de wetenschap met een holistische kijk op zaken combineert. Dan shift echt alles. 

8. Je hoeft ‘alleen’ maar aan jezelf te werken

Geeft puntje 7 je stress? No worries. Verander de wereld? Begin bij jezelf. Je kunt niemand anders veranderen dan alleen jezelf. Dat geeft misschien wat rust. Er hoeft niemand gered te worden door jou. Iedereen mag zichzelf ‘redden’. Daarin zit namelijk de mooiste groei, uiteindelijk voor iedereen. Maar je hoeft het niet alleen te doen natuurlijk. Vraag en zoek om hulp.

9. Je hebt hiervoor gekozen

Niet altijd leuk om te horen, maar jouw ziel heeft meer dan bewust voor dit leven gekozen. De mooie dingen, de heftige ervaringen en de middelmatige zaken. Het staat allemaal in je zielsplan. Vanuit het perspectief van je ziel is alles een even kostbare ervaring. Het één is niet beter dan de ander. Vanuit het perspectief van de mens, kan je dat anders ervaren. En als je sterk denkt en voelt… ‘maar hier heb ik niet voor gekozen’, dan is de vraag: maar wat wil je dan wel? Wat wil je leren, ontdekken en ervaren? En als je dat helder krijgt, dan begrijp je ook waarom je soms eerst moet ervaren hoe een situatie voelt als je er niet gelukkig van wordt. 

10. Energiemanagement

In de Nieuwe Balans Energie gaan we allemaal meer naar ons gevoel. Hoe meer je dat tegenhoudt, hoe zwaarder het wordt. Het is daarom heel belangrijk om bewust bezig te zijn met je eigen energiemanagement. Waar geef je energie aan? Waar krijg je energie van? Bovenal is het goed om je er bewust van te zijn dat de regels van de oude wereld niet werken om te floreren in de Nieuwe Balans Energie.

11. Neem jezelf niet te serieus

‘Don’t grow up, it’s a trap.’ Neem niet alles te serieus. En vooral jezelf niet. Speel gewoon met het leven. Lach om jezelf. Leer weer om je te verwonderen aan alle mooie dingen in het leven. En leef zoveel mogelijk vanuit jouw eigen flow.

Wijsheden downloaden?

Ontdek van die heerlijke wijze quotes om te delen. Je kunt ze gratis downloaden in twee formaten. Ontbreekt jouw favoriete quote? Laat het ons weten. Misschien staat ‘ie er binnenkort bij.